Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu neobjektivní ale musím jít nahoru. Oproti většině Norrisovek je tahle vskutku Áčková. Konečně si zahrál Chuck ve velké produkci a ještě navrch vyfasoval parádní motorku, která umí střílet rakety. Arabský Robert Foster na konci dostane solidně na kasu. No co více si přát. Dabing, nostalgie, jednoduché, jasné. 70% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa o Čakovi rozprávalo s rešpektom. No neprešlo ani pár rokov a rešpekt bol vystriedaný dlhodobým dešpektom. Ide o klasiku 80-tych rokov, ktorá tajne kolovala v pirátskych kópiách na VHS s jednohlasým dubbingom. To boli časy, keď videorekordér mal len krajský tajomník ÚV KSS a vážil asi 15 kíl .....Ufff ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chuck, pouze s knírem, hned na začátku zachrání spolubojovníka a pak docela na dlouho zmizí ze scény. A to je dobře, na řadu se totiž dostane vcelku napínavá etuda s únosem letadla teroristy a Chuck vám vůbec nechybí. Po nějaké době se pochopitelně roztočí nudný, ale velmi rychle odbytý, kolotoč "zásadních rozhodnutí na nejvyšších místech" a do akce je nasazena protiteroristická jednotka number one Delta Force, vedená již notně zestárlým Lee Marvinem. Chybí však eso v rukávu, major McCoy. Naštěstí tu však máme sdělovací prostředky a McCoy si po zhlédnutí reportáže o únosu sbalí svůj konečně plně obnovený plnovous a sluneční brýle do každého počasí a na poslední chvíli stihne letadlo se svými zelenými kamarády. Mezi nimi vyniká nad jiné především Steve James, sice dosti upozaděný, přesto zažije své dvě minuty slávy ve své nejsilnější disciplíně, tedy v parodii na akci. Chuck sám samozřejmě postupně získává veškerou pozornost a byť má sebou komando těch nejlepších amerických vojáků, je vám záhy naprosto jasné, že bez Chucka by proti teroristům neměli ani nejmenší šanci. McCoy se stává bohem pomsty, nesmiřitelným a nezničitelným, přesto a za všech okolností naprosto ledově klidným. Přes všechen svůj um však nedokáže odvrátit smrt stejného spolubojovníka a kamaráda, kterého na začátku s takovým rizikem zachraňoval. Evidentně zdrcený McCoy však ani ve smutku neztrácí svůj pověstný klid a svou stále stejně kamennou tváří dává jasně najevo, co si o zbytečné smrti svého přítele myslí. O minutu později však konečně dojde k projevu emocí i u McCoye, když s úsměvem podává ruku plukovníkovi, aby mu pomohl naskočit do letadla. Ano, Chuckovi stačí jedna jediná minuta, aby se zcela vyrovnal se smrtí bližního, případně zapomněl, že se ještě natáčí... Sázím na to druhé. Chuckovi prostě nelze dát nízké hodnocení. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Podle mě snad první film, kdy někdo bojuje proti islámskému terorismu a s tímto nadčasovým tématem. Toto béčko je rozděleno na dvě poloviny, kdy v té první je to spíše drama, odehrávající se na palubě letadla a překvapivě je to ta lepší část. Od půlky. co naběhne Delta Force je to bohužel horší a akční stránka úplně nefunguje. Film nepůsobí hloupě, ale naopak realisticky, než dojde na akci a prostor pro Chucka. Ježdění motorkou jako z Bondovky a akční ceny spíš film potápějí.......5/10 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je vyloženě útrpná. Především kvůli postavám únosců, kteří vypadají jako hodně nepovedení revolucionáři a motiv záchrany Izraelitů z rukou arabských teroristů je vyloženě debilní, obzvlášť když režisér sám pochází z Izraele a z Arabů udělal novodobé nacisty, čímž jistě přispěl ke světovému míru. Zkrácení o půlhodinu by vyloženě prospělo i z toho důvodu, že dialogy se chvílemi nedají poslouchat, teroristi s pistolí čekají pod postelí až Chuck zvedne matraci a zastřelí je a Delta Force (která spíš než elitní jednotku připomíná holubník) si před akcí pro jistotu vypnou vysílačky, aby je třeba někdo neotravoval s rušením operace (a náhodou se zrovna tohle přihodí, takže plukovník nasedne do džípu, zapne maják, jezdí si kolem letadla a nikdo ho nezastřelí) a snaha cestujících o odpor je dost směšná. Trochu slušné akce se v druhé polovině objeví, ale nic výrazného nečekejte. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V Norsku byl film zkrácen o 8-9 minut, aby získal mírnější rating. (Cheeker)
  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)
  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama