Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně lepší, ale pořád k "dokonalosti" ještě daleko.. Naprosto famózní Michal Novotný jako podnikatel Jonák. Jen nechápu, zda se kameramanovi Žirianovi netřepe ruka? Kamera je neustálé přibližování a oddalování, ale fakt neustále! Bohužel i celkově to má takový klišé chybičky, jako to časté "prokecnutí". Skvělý námět, ale poněkud amatérské provedení! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michal Novotný je vynikajúci cigán. Normálne by som ani nepovedal, že to nebol rovno nebohý Jonák. Prešiel rok a v roku 1994 sa objasnenosť vrážd v Prahe posunula na 41 z 58. Takže podobne ako pred rokom mali vrahovia stále slušnú 30% šancu, že im na to neprídu. A tresty pre tých odhalených aj tak nízke. Po pár rokoch všetci vonku. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke spokojenosti chci víc, než kudrnatou paruku na něčí hlavě. Katastrofální kamera, zbytečná a velmi rušící datace přes celou obrazovku, zbytečné rádobyvtípky na nevhodných místech, přespříliš výrazná hudební vsuvka rádoby evokující 90. léta a stále příliš mnoho postav - jak policejních, tak vyšetřovaných. Zatím zklamání. Pro vyznění jednotlivých epizod by bylo žádoucí, kdyby se scénárista rozhodl, zda píše detektivku nebo dokument. Obsah měli tvůrci upravit alespoň do osmi epizod. ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Zatímco první díl přinesl vyšetřování méně známé vraždy a byl takovým seznámením se s devadesátkami a mafiánskými postavičkami typu Mrázek, Běla či Jonák, druhý díl již nasadil těžký kalibr - vraždu Ludviky Jonákové a vše kolem toho. Tentokrát již je Jonák v hlavní roli a nutno dodat, že Novotný JE Jonák. :-) Přesto bych krotil celkové nadšení a osobně bych tento díl viděl tak na 80 %, jelikož ke skvostným krimi seriálům natočených v ČSSR (např. Hříšní lidé, Dobrodružství kriminalistiky) to má pořád ještě daleko. Na druhou stranu jsem rád, že se konečně natáčejí seriály/filmy o současných (1989 - 2022) tématech (např. Roubal, Guru Jára, divoké devadesátky). Jen houšť a větší kapky! Časem se třeba dočkáme i zajímavých filmových příspěvků na témata podvodné privatizace, zpackané Havlovy amnestie či života Karla Kryla po r. 1989 atd. Nic proti "předsametové" historii, ale kdo má pořád dokola sledovat ta stejná témata (komunisti, Rusové v 1968, normalizace, disidenti, příp. odsun Němců po válce) - z toho už jsem unavený... Uvidíme, co přinesou další díly a zda nebyla laťka již teď nasazena příliš vysoko. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry seriálů, zejména pak na české poměry kriminálek, je tohle prostě povedené. Vždyť na ten ostatní odpad je nemožné se dívat. Jinak mě velmi zaskočilo, že se najdou o pár let mladší lidé než já, kteří netuší, že nějaký Jonák vůbec existoval, natož pak kým byl. Velmi milá epizoda točící se kolem těžké práce ve shromažďování důkazů. [75 %] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • V titulcích na konci dílu, v seznamu lidí, kteří byli v kauze odsouzeni, je chybně uvedeno Štillerovo křestní jméno – Narcel místo Marcel. (kriplozoik)
  • Když je na konci epizody jasné, že na Ivana Jonáka (Michal Novotný) spadla klec, začne hrát skladba „Sen“ od Lucie, která pochází z alba „Černý kočky mokrý žáby“, které bylo vydáno v září 1994, tedy ve stejný rok i měsíc, co byl Ivan Jonák zatčen. (Šéfik)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) byl již za socialismu odsouzen k 6 letům vězení. Po propuštění v 80. letech oficiálně pracoval jako popelář, ale po pracovní směně si přivydělával jako černý taxikář, vekslák, vyhazovač a dealer porna. Po Sametové revoluci využil naakumulované černé peníze pro vytvoření Discolandu Sylvie, který založil se svou ženou a německým společníkem Helmutem Hugerem, který rovněž dodal finanční prostředky (pouze peníze Jonákových by na vybudování pompézního disko klubu nestačily). Discoland Sylvie byl otevřen v pražské Libni v roce 1992. (Šéfik)

Reklama

Reklama