Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (996)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Disneyovka podle mého gusta. Pocahontas už nepotřebuje hranou verzi... Trachtenberg poctivě buduje atmosféru ve stylu původního Predátora a používá mozek při vytahování silných karet na těch správných místech v příběhu. Práce s kamerou, výprava a vůbec celková atmosféra pohltí a od druhé poloviny ani na chvíli nepustí. Midthunder je jako mladá indiánka přesvědčivá a bez problémů táhne celý film. Pointa, že technika a detaily jsou pro zabíjení mnohem důležitější než síla je sice v závěru přebita předáním oné pistole, která naznačí co se muselo pak stát v epilogu, ale kdo ví možná si tvůrci připravují půdu pro pokračování. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Som velky "fanusik predatorizmu" (jedneho mam aj nakresleneho na ramene)...mozno aj preto som k vacsine predatorovskych filmov dost prisny...mam pocit, akoby sa tieto filmy stale dostavali do ruk nejakych amaterskych zacinajucich tvorcov a vacsina filmov s Predatorom posobi skor ako nejake Fan movies...tak tomu je aj tu...v style, uz doslova otravnej Girl power fashion, tu mame emancipovanu indiansku teenagerku proti , asi tiez mladickemu a neskusenemu, az diletantsky hlupuckemu Predatorovi...sceneria fajn, ani gore nechyba, ale je to cele robene doslova v style celej, detsko orientovanej Disney filozofie... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech jsem čekal trošku víc, je třeba však brát na paměti, že se stále jedná o malý film za relativně málo peněz s opravdu levnými triky, hlavně co se týká zvířat. Co se týče Predátorových skutků v tomto filmu, tak jsou opravdu brutální a krví se nešetří, potud v pořádku a evidentně nejsem jediný, kdo za časů Predátora 1 a 2 přemýšlel nad hlubší historií těchto lovců na naší planetě. Dan Trachtenberg je nepochybně šikovný režisér, který by si zasloužil točit i větší filmy a něco mi říká, že po Prey mu to bude dopřáno. Zajímalo by mě, jestli kravaťáci u Disneyho po testovacích projekcích nakonec přemýšleli i o kino releasu, jelikož v případě této kvality by to na sebe podle mě vydělalo. Takhle jen domácí projekce za 7/10. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vinnetou kontra Pěkná držka...... Logika jde tentokrát stranou, protože tyhle novátorský experimenty se prostě musí cenit – navíc pokud se týkaj populárních blockbusterových franšíz. PREY je totiž atypicky koncipovaná, komorní, pomalá, atmosférická, vcelku minimalistická a přesto silně živelná, živočišná a zkrátka řemeslně poctivá žánrovka, s kterou si režisér Dan Trachtenberg neskutečně vyhrál (viz. pojetí native-american subkultury či dynamický akční pasáže), a která by se na velkém plátně krásně vyjímala, protože to jak kameraman Jeff Cutter precizně zachytil přírodní náturu severoamerické divočiny je prostě obdivuhodný.... Za mě fakt perfektní predátorský překvápko a extrémně poutavá přímočará survival-horrorová řežba, která se vymyká typické béčkové škatulce – aneb za málo peněz hodně muziky. No a Amber Midthunder je moje nová crush. Víc takových progresivních experimentů! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Predátor, kterého sledujeme, je úplně první Yautja, který loví na Zemi. (Takeshi666)
  • Pes Sari (skutečné jméno Coco), kterého má hlavní hrdinka, byl zachráňen z útulku a vytrénován speciálně pro tento film. Jeho povaha byla natolik energická, že tvůrci vůči původnímu plánu rozšířili počet scén s ním. Jedná se o plemeno karolínský pes, vzhledově podobné australskému dingovi, není s ním však příbuzný. Jeho předkové pocházeli z východní Asie a je pravděpodobné, že doprovázeli již původní obyvatele. (Jirka_Šč)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kanade a skončilo 12.9.2021. (EvilMatus)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama