Reklama

Reklama

Bible - Starý zákon: Jákob

(TV film)
  • Česko Biblické příběhy: Jákob (více)

Obsahy(1)

Film vypráví o dvou bratrech - Jákobovi a Ezauovi, o lásce, zášti, touze po bohatství a naději. Je vyprávěním o obyčejném muži, který se rozhodne vzít dění do svých rukou. Jákob dvakrát ošidí svého bratra - poprvé o jeho prvorozenství, podruhé o otcovo požehnání. Dostane se mu toho, co chtěl, ale za obrovskou cenu... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to menej ako Abrahám, Jozef a Mojžíš, ale nemôžem ani tvrdiť, že ma to nebavilo. Po obsahovej stránke je to presné biblické podanie. Ani výprava nebola najhoršia. Tiež ma zaujal pohľad na mladého chlpatého Seana Beana, ako v Biblii, nie nadarmo sa hovorí, že si zarastený ako Ezau... 65/100 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Jakobovi je vykreslený zaujímavo, či už jeho podvod, jeho útek a lopotenie sa 14 rokov, znova útek, takisto jeho prieky s bratom Ezauom, ktorého dobre stvárnil S.Bean či zvodná Boylová, ktorá ztvárnila Rachel. Takisto Morriconeho hudba sa vydarila, známe výroky, dobre zachytená dobrodružnosť, ktorá nie je častokrát v biblických príbehoch. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poměrně věrný Biblický příběh. Chybělo mi akorát nekolik scén - např nepostavil oltář na místě, kde měl vidění žebříku z nebe, jen prostě odešel. A taktéž něco málo nadbývalo - např jasnovidec v domě Lábana. Ale žádné velké odklony od Bible jsem nezaznamenal. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z jedenadvacetidílného cyklu biblických příběhů, který vznikl jako velkolepý mezinárodní projekt s koprodukční účastí České televize. Scénář : Lionel Chetwynd. Kamera : Ennio Guarnieri. Hrají : Matthew Modine jako Jacob. CITÁT - Bojuje s člověkem, bojuje s Bohem, dokud nezjistí, kým opravdu je a jaké je jeho poslání......... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sean Bean jako Ezau je zcela určitě nejlepší faktor filmu... Nicméně celkově se film nijak strašně nevleče, i ostatní postavy mají něco do sebe, a je to dost přesné zpracování biblického příběhu, což se v dnešní době cení. Když přidáme i Morriconeho, i přesto že hudbu tak úplně netvořil, jsou to slušné 4 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Maroku. (Terva)

Reklama

Reklama