Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

mira007 

všechny recenze uživatele

Další česká vztahová komedie, která vypadá opticky nadprůměrně, k čemuž ji pomáhá skvělé obsazení, které spolu funguje zábavně u čehokoliv - Hofmann, Čvančarová, Vyorálek, vyprávění jede svižným tempem a kadence gagů je úderná, plus líbivá muzika. Jenže při bližším pohledu na ten počet gagů tam toho až zas tak něčeho vtipnýho není a v druhý polovině se to snaží o vážný věci div ne psychologie a tím celkový dojem skončí na levelu průměru.  Pochvalu mám za dokonalou Halku Třešňákovou v malé roli a za Svarinskou, která zraje jako víno nejen herecky. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Srdci na dlani a Po čem muži touží 2 asi nejlepší česká komedie co je v distribuci v kinech. Sledujeme život a střídavou péči několika párů jejich milenců milenek a dětí. Jeden chlápek má bývalou a jede po něm ženská z jeho týmu jeho bývalka má jakéhosi dělníka a  jeden má těhotnou Slovenku s sklerotickou babičkou. Je to vtipné a občas to má vtipné hlášky bohužel to nemá žádnou hudbu jen tam něco hraje bez textů . 60 procent ()

Reklama

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Niekde na pomedzi 2-3 hviezd. Sem-tam to bolo vtipne, sem tam padlo nejake mudro a ked sa clovek ozaj odprostil, tak to bolo aj fajn. Neviem, ale na druhu stranu mi nepride OK, ked sa divak musi sam seba upozornovat, aby moc nepremyslal, aby kaslal na to ze to nedava zmysel, aby si nevsimal ze male dieta je obcas babika a ze je to proste vidno. Ze nieco je fakt na rychlo splieskane len aby bolo. P. Holubova hrava super, ale s jej energiou uverit alzhaimerovi? Ja neviem, ale cely cas som mala pocit, ze si zo  vsetkych robi srandu. A vlastne velmi malo v tom davalo realisticky pohlad. Skor to boli take gagy, kde si fakt nemozete vsimat nic a len si zobrat pointu. (od sanitarov, cez fungovanie porodnic, reakcii na potrat, dovodu na to preco sa stat mladym rodicom, cez "umele" kozy, po super vylet v sestonedeli az neviem co vsetko.) Ako fajn, ale vypnite mozog :D ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Střídavka by mohla v záplavě retardovaných českých komedií vyčnívat. Nejde totiž o další pokus ukázat vyšší střední třídu, kterou si většina tvůrců plete s milionáři. Naopak jde o bandu zoufalců, kteří se plácají životem a vystačí si s málem u rodinného krbu. Nikolaev je rutinér a herecká sestava podle toho vypadá. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tohle je jízdní řád naší střídavé péče." Komedie o dopadech rozvodů na dospělé i děti. Nikolaev se pokouší tohle celkem citlivé téma odlehčit humorem. Herecky vyčnívá Hofmann, který je zábavný. Zbytek hereckého obsazení se bohužel jen tak veze. Všichni spolu vychází, takže jejich zápletky postrádají hlubší význam a uvěřitelnost. Dokonce ani děti výrazně nestrádají. Vše se odehrává ve vlažném tempu, které nenaruší ani nevěra jednoho muže s bývalou manželkou. Konec je pak předvídatelný kýč. Nenáročný divák bude asi spokojený. 4/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)

Reklama

Reklama