Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během jednoho natáčecího týdne seriálu I Love Lucy – od pondělní čtecí zkoušky až po páteční natáčení s diváky – čelí Lucille Ballová (Nicole Kidmanová) a Desi Arnaz (Javier Bardem) v zákulisním dramatu scenáristy a režiséra Aarona Sorkina řadě osobních a profesních krizí, které ohrožují jejich show, kariéru i manželství. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typický oskarový kousek. Dialogovka, která se snaží zaujmout tím, že parafrázuje dobový Hollywood. Utahuje si ze soap-oper padesátých let. K tomu ale vkládá do úst herců malichernosti, které mě po dobu celého filmu dost ubíjely. To jediné, na čem tak film nakonec stojí jsou herecké výkony, které jsou divadelní a skvělé, ale jsou také to jediné, proč se na film vůbec dívat. Nejlepší jednoznačně Nicole Kidman. Ta jednou bude božská i posmrtně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zimomriavky. Keď už tá najúbohejšia náckovská špína tejto databázy, ktorej filmový rozhľad začína Predátorom a končí Komandom (arsenal88) napíše, že to bola nuda, môžete sa pripraviť na výborný film. Ani nie tak herecky, ale sorkinovsky. Skrátka starý Hollywood; komorný, konverzačný, interiérový, plný prehnaných gest a fyzického herectva, a hlavne dialógový. Posúvajúci dej slovami, bez potreby akčných scén. Rozvíjajúci jednovetový námet, opakovane sa vracajúci k zdanlivo nepodstatným témam a symbolom, a stále hlbšie prenikajúci do vnútra postáv. A s katarziou. Trochu mi to prišlo, akoby som dve hodiny sledoval Merchant-Ivory kostýmovku, do ktorej si miestami prišiel odskočiť Spielberg. Je to malý film, ale potešil ma viac, ako oba predošlé Sorkinove režisérske zárezy. 85% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert? Možná. Spousta nudně mluvících hlav? Rozhodně. Aaron Sorkin už víckrát ukázal, že by nebyl mým oblíbeným učitelem (moderních) dějin. Uvítal bych energičtější pojetí a o emocích se bavit ani nemusíme. Píše se rok 1952, I Love Lucy je nejsledovanější show v Americe, i po letech stále jeden z amerických sitcomových pokladů. V hlavní roli kraluje Lucille Ball, toho času průkopnice televizní komedie. Upřímně jsem o ní v životě neslyšel. Až nyní vím, že je to ta show, kterou s úsměvem na rtech sleduje Julia Roberts v apartmá Richarda Gerea v Pretty Woman. V průběhu děje bojuje s nadřízenými, s autory scénáře, s politikou studia i s vlastním manželem, který má docela velký problém s věrností. A ještě se musí vypořádat s obviněním, že je komunistka. Nicole Kidman svou postavou překopává (i třeba při neplánovaných nočních zkouškách) pravidla situační komedie, Sorkin hraje až příliš precizní hru a jejich užvaněný životopisný kus je vším, jen ne divácky přístupným. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sorkin je pro mě scénáristický polobůh a nadchnul mě i ve svých dvou režijních počinech.Když se z čista jasna objevila na Amazon Prime jeho novinka,volba byla jasná.Being Ricardos nesou všechny prvky jeho typické tvorby - tedy dlouhá stopáž a hodně moc dialogů - ovšem na jeho poměry jde o poměrně komorní kousek,který se primárně zaměřuje na dvě hlavní linie.Tou první je natáčení sitcomu I Love Lucy,který sme u nás nikdy neměli možnost vidět,nicméně je to i po šedesáti letech takový fenomén,že každý fanda filmu/seriálu o něm minimálně slyšel.Tou druhou je poté vztah Lucille Ball a jejího muže Desi Arnaze,který byl bouřlivý a nakonec nedopadl dobře.Obě linky se tu pak v rámci jednoho týdne (kdy byla Lucille navíc nařčena z toho že je komunistka) různě proplétají a do toho jsou ještě prokládány flashbacky z dob kdy se oba manželé potkali a před natáčením "zlomového" sitcomu.Trochu mě mrzí,že linka bouřlivého a v té době už rozpadajícího se vztahu jede víceméně v náznacích a divák si musí leccos domýšlet,ale na druhou stranu tohle čtení mezi řádky nechává vyniknout Sorkinovým dialogům,které jsou opět výborné,čemuž samozřejmě pomáhají i oba hlavní herci.Nicole Kidman má trochu víc prostoru a je skvělá,ovšem Javier Bardem nezůstává upozaděn.V rámci Sorkinovi tvorby jde sice o jeho slabší kousek (režijně nejslabší,scénáristicky někde kolem středu),ale stále jde o nadprůměrný film a není zase tolik tvůrců,kteří by se tímhle mohli pyšnit...80% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten film není špatný. Dobrá výprava, svižně stíravé dialogy, kvalitní herci (ano, i Nicole je zde snesitelná), ale ten snímek prostě nemá co říct. Spíš mi připadá, že se fakt hodně chtěli vrátit (vymlátit ještě nějaké peníze) k americkému fenoménu, pradávnému seriálu I love Lucy. A nevěděli, co o něm natočit. Možná protože se opravdu žádné zvláštní drama při natáčení tohoto prasitcomu nekonalo. Potíže v manželství, potíže v práci, lehké potíže s dobovými okolnostmi – vše už jsme viděli dramatičtěji a v zajímavějších příbězích. I když oceňuji pseudodokumentární komentáře vložené do děje, má výhrada stále zůstává: Ten film nemá co říct. SHRNUTÍ: S opravdovou Lucy by byla asi větší sranda. I když je černobílá. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • O filmu se poprvé začalo mluvit v roce 2015, tehdy ještě měla roli Lucilly Ball (Nicole Kidman) hrát Cate Blanchett, ta však nakonec v roce 2021 od role odstoupila. (M__)

Související novinky

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama