Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 4

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Marně hledám alespoň jeden důvod, proč Jízdu smrti někomu doporučit. Tempo je na akční thriller až k uzoufání nudné a jakékoliv vypjaté momenty absentují. Děj se sice odehrává prakticky jenom v jednom autě, přesto z něj kamerově určitě šlo vytěžit více, aby byl film po vizuální stránce atraktivnější. Takhle se prakticky střídají tři různé záběry pořád dokola jako v reklamě na auto. A nejhorší je, že mi ve výsledku bylo úplně jedno, co se přede mnou odehrává. Postavám nikdo nevěnoval žádnou péči, několik z nich působí naprosto zbytečně a v kombinaci s prkennými výkony zkrátka není šance si ke komukoli vybudovat alespoň náznak vztahu. Do toho se přidávají logické nedostatky ve scénáři, které ještě více kazí už tak marné snahy snímku působit osudově. A když už konečně přijde velký zvrat v závěru (čti stane se to, co divák téměř s jistotou ví zhruba polovinu filmu), tak ani nepřijde pořádné zakončení a objeví se závěrečné titulky, aniž by bylo jasné, jak to dopadlo. Jediné štěstí, že stopáž má pouhých 90 minut. 2/10 ()

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

96 minut: Utrpení, nebo Nebezpečná Lajna Nýsnů 3: K posrání, Telefonní kadibudka ryloudit.. ano, název filmu by šlo zkomolit na tisíc a jeden způsob, a pořád by to mělo větší kreativnější dopad, než tohle. Liam Neeson dostal neprávem nálepku béčkové slaniny, co už hraje jen v hovězích sračkách, a jako rozbitá žehlička nevyžehlí už bůhvijaké plátno svým hereckým nadáním, nebo charmem, po kterém slehl popel a pytel kostí, protože se z něho stal fotr od rodiny, nebo děda Lubin. Scenáristi nepíšou postavu, kterou by mohl hrát každý ňouma, ale už jen přímo na tělo Liamovi, aby se dinosauří vykopávka zdaleka tak nenamáhala na role jako Rob Roy, Padavan nebo Godgeye de Ibalgina. Ne fakt, pusťte si minimálně tri filmy za posledních pět let, ve které se lajna nýsnů načichala smradu domova důchodců, a uvidíte že jsou jak přes kopírák. I díky tomu se mi zprotivil Nikolka Klecová, ale ne dělám si zadel. No ne, katastrofa v žádném omylu si to nezaslouží vyzdvihnout něco pozitivního. Film je hloupý, chce dělat z diváka debila a věřit tomu, že nějaký čidlo nebo kontrolovač pohybu nechá vybouchnout celé vozidlo, i když se z auta během toho několikrát vystoupilo. Kurva, já už začínám hledat filmovou logiku, ale vy taktéž vidíte toho leprikóna a bandu trpaslíků na mém monitoru, že? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po španielskom origináli prišli prerábky z Nemecka a Kórey a potom táto americká. A je asi najhoršia, hoci má najslávnejšieho herca. Videl som len nemecké Nevystupuj! a tam tá thrillerová rovina bola výborná. Srali ma len fízli. Tu ma srala aj tá thrillerová rovina, ktorá nepriniesla očakávané vzrušenie a na Liamovi už vidno, že zub času nepustí, hoci hrať vie, ale pohyb už ako by klinec prebil podrážku. A to sedí v aute! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší i horší. Lepší po přečtení anotace a horší po přečtení recenzí. Nakonec je to docela fajn žánrovka, která si nehraje na nějaké vysoké umění. Já byl napnutý a mrzelo mě snad jen málo silných scén. Je to víceméně celé o Neesonovi, zbytek je jen komparz, ale snaží se. Antal je zručný režisér, i když žádný koumák a odvádí naprostý standard. Průměr průměrů. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

L. Neeson se dostal ve své kariéře do bodu, kdy stejně jako ve své době B.Willis bere už jakoukoliv roli a svou vydobytou slávu pohřbívá v německé, rumunské a jiné pochybné produkci a na sklonku kariéry se objevuje v těchto sranděrách... Tohle bylo hodně jednoduché a hloupé... Koukal jsem s českým dabingem a bohužel musím konstatovat, že jako Liam nedokázal odhadnout, kdy včas opustit role akčních hrdinů, tak stejně Pavel Soukup nedokázal včas odejít do dabingového důchodu a jeho již starý a unavený hlas film také shazuje... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama