Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 10

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (247)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel k už legendárnej YA sérii, či už filmovej, alebo tej originálnej knižnej. A má to múch väčší roj, ako je tu vtákov a hadov. Trpí to syndrómom cashback, trpí to očakávaniami v podobe iného, ( možno ) lepšieho pohľadu na už v posledných rokoch svojej slávy, zavedenej série. A čo ma serie najviac? Minutáž. ODVIATE VETROM, VOJNA A MIER atď, tie si zaslúžia niekoľkohodinové filmové preklady. Ale toto je nastavovanie kaše a zbytočností, ktoré kľudne mohli ostať v knižnej podobe a v tej filmovej mohli prísť do popredia hlavne nosné myšlienky a akcia. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Těch paralel s Potterem a Fantastickými zvířaty by se tu našlo vlastně docela dost, nové Hunger Games jsou ještě ponurejší, je to prequel, vsází se tu na jeden konkrétní aspekt (tam to byly magický potvory, tady je to zpěv) a v jádru je to celé jedna velká bitva o záchranu něčího morálního kompasu v amorální době. Lawrence umí, scénář to bere hezky od podlahy a Zegler si pro sebe krade všechny scény. A stejně jako u Fantastických zvířat, i bez tohohle by se svět v klidu obešel. Nicméně když už točit film s jasným koncem, tak nějak takhle (mínus teda ta přemrštěná stopáž, tu se nepovedlo obhájit ani trochu). 7/10 ()

Reklama

eJacques 

všechny recenze uživatele

Zpočátku 1* chaos, ve kterém se těžko člověk vyzná. Nějací studenti nějaké školy vedené poťouchlým zhuleným Tyrionem Lannisterem bojující o stipendium. Kraje a splátci jsou jasní, ale jejich představení prakticky není, jsou do toho montovaná jména mentorů. Pár jich zemře nějakým teroristickým výbuchem. Do toho nějaká duševně chorá černoška se zálibou v akváriích plných hadů, chechtající se, každé oko jiné barvy, asi prezidentka. No všechny hlavní postavy jakoby divné, zblázněné, chaotické, ulítlé, postavy umírají jen tak divokým tempem ještě před arénou... No prakticky to vystihuje dnešní svět plný cvoků, hybridních válek, dezinformací a transgenderu, bez jasného ukotvení, kdy lidi neví, co je pravda a kde fyzikální zákony neplatí (protiinflační investice během inflace paradoxně ztratily na hodnotě nejvíc, hodnota zlata poprvé v historii spadla, my jako výrobci a vývozci elektřiny ji máme nejdražší...)... No a pak se to rozjede, dává to hlavu a patu, 10. hladové hry, district 12 a skvělé ukončení... Takže 2* navíc na celkové 3*... Btw. ta černoška je gamemaker... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení! I přes kritickou délku jsou nového Hunger Games zábavný film, který odpovídá literární předloze a zajímavě předchází sérii s Jennifer Lawrence. Různé narážky k původním filmům i ukázka pozadí vzniku jednoho z důležitých záporáků potěší. Zeglerka je celkem výrazná, Blyth je fajn. Hudba i vizuální pojetí odpovídá, i když některé záběry jsou extrémně digitální (hlavně ten prach..). Jediné, v čem cítím problém je samotná proměna v rámci epilogu. Působilo to poměrně "zrychleně" a nevěrohodně, ale já jsem odcházel i tak rozhodně spokojený. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek série Hunger Games, ale tenhle díl je pro mne docela zklamáním a to nejen díky dlouhé stopáži. Film vůbec negraduje a místy je i nudný a to včetně her, které mají být vrcholem filmu. Herecké obsazení také není podařené. Tak ono je to těžké srovnávat s herci z původní série ( Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci a nebo Toby Jones ), To je úplně jiná liga. Snad jen Peter Dinklage v tomhle díle za něco stojí. Výprava také za moc nestála. Vadilo mi i časté zpívání Rachel Zegler, která z toho dělala svoje další West Side Story. Co říci na závěr: Budu doufat, že další díl, tedy pokud se vůbec někdy natočí, tak bude o dost lepší. Jinak, ať to raději netočí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Německu na místech: Berlín (Olympiastadion ve čtvrti Charlottenburg; Krematorium Baumschulenweg; Britzer Garten; Altes Museum; Bärensaal, Altes Stadthaus; Tieranatomisches Theater na Humboldtově univerzitě), dále ve městě Duisburg v parku Landschaftspark, u Památníku Bitvy národů v Lipsku a v Polsku ve Wroclawi a v Grzędy (jezero). (noelcoward73)

Související novinky

Nové Hunger Games jsou v přípravách

Nové Hunger Games jsou v přípravách

10.06.2024

Čeká nás opětovný návrat do dystopického světa Panemu. Bylo to jasné už po úspěchu loňského snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, který měl premiéru v polovině listopadu a s rozpočtem 100… (více)

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama