Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pohádka, kde se snad skoro polovina odehrává celkem staticky u prostřeného stolu, přesto ale pořádně a vkusně vtipná (vzpomínka na dýmějový mor!). Typický Nárožného perlící král se zbavil Bohdalové a celkem kupodivu mu to stejně dobře klape i s Brejchovou, na které se (v dobrém slova smyslu) vyřádil i tvůrce kostýmů - variace na empírovou módu s velkou dekoltáží jí rozhodně seknou. Průšvihem v tomto ohledu je naopak závěrečná tragická proměna čarodějnice v rozevlátém tmavém rokoku v ulíznutou bělostnou empírovou maminu - tady bych na místě Vetchého kouzlo okamžitě reklamovala. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování pohádky Co takhle svatba princi. Jana Brejchová je opravdu krásná dáma. Petr Nárožný ve své klasické póze, ovšem scénář mu předepsal několik opravdu vtipných hlášek, takže se zasmějete. Vetchý dobrý - na jeho mistrovské komediantství to není, ale s královskými rodiči si hezky notuje. Jen Nela Boudová mě trošku zklamala. Ale celková pohádka za tři a půl *. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie, na níž se herci museli řádně vyřádit. Za zmínku stojí hlavně výborný herecký výkon Petra Nárožného jako krále. Dlouho jsem podobně kvalitní pohádku neviděl a dlouho jsem se u pohádky tak nepobavil. Naposledy snad u novější Tajemství staré bambitky. Pokud máte rádi pohádky a chcete se vyhnout otřepaným klišé, vyberte si Čarodějné námluvy. 75% ()

milanista 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek pro dospělého diváka, nikoli pro děti. I když i ty moje to baví, ale všemu nerozumí. Za to dospělý divák se válí smíchy! Prostě tady si sedlo obsazení dokonale a je vidět, že se nálada z Činoheráku přenesla i do této komedie. Nárožný exceluje, stejně jako Ondra Vetchý a skvěle jim nahrávají Brejchová s Boudovou. Těch fórů je tolik, že to opravdu nenudí. Viděl jsem ji asi pět krát a pořád mě to baví... Vetchý: " Když jsem byl malý měl jsem taky kočku....... chůva mě jí dávala na ledviny...." ()

C.I.B.A 

všechny recenze uživatele

Milá studiová pohádka pro dospělé založená na brilantních dialozích a skvělém výkonu Petra Nárožného, kterému role bláznivého krále opět perfektně sedne. Příjemně překvapili i ostatní herci, paní Brejchová (pro mě v netypické roli) je vynikající královnou, Ondřej Vetchý má roli na míru, Nela zapadla a princezna též předvedla pěkný výkon. A čmelák ve špiritusu vede, :-). Doporučuji! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama