Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale velmi napínavý film s Cagem, kterého jsem donedávna měl za špatného herce ale v tomhle filmu dokazuje že je velmi talentovaný.Jinak jak už jsem říkal: příběh je velmi pomalý ale o to víc napínavý, scénař je podle mě v pořádku snad jen trošku víc akce zde mohlo být ale to určitě nevadí na kvalitě tohoto skvělého snímku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb takové: "S poctivostí nejdřív pojdeš." Válečný veterán, poctivec a gentleman se v městečku Red Rock zaplete do lokální krimihry křivého šerifa, jeho nevěrné manželky (na zabití) a pošahaného nájemného vraha. Perfektně zamotaný děj žel spíš jen tak proběhne kolem a přes snahu o řádnou "kovbojskou" stylovost úplně nevtáhne. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě Nicholas Cage měl nějakou úroveň a jeho herectví za něco stálo, natočil tenhle originální snímek, kterej pobaví hned v několika ohledech. Za prvé je to krása Lary Flynn Boyle, za druhé skvělej záporák v podání Dennise Hoppera, za třetí zpropadeně smolnej osud hlavního hrdiny Michaela. Jinak koukám, že U-Turn od Olivera Stonea se tímhle tak moc inspiroval, že je to skoro úplně stejný (pouštní městečko kdesi ve Státech, problém s autem, objednávka vraždy manželky, zapletení se s obětí, sviňskej šerif, peníze, nevěra, nedůvěra a zrada). Normálně na hudbu moc nejsu, ale tady jsem zaznamenal podkres, kterej vytvářel parádní atmosféru. Skvěle jsem se u toho bavil a Cageovi prostě nešlo nedržet palce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)
  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)

Reklama

Reklama