Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie v s Jimem Carreym a jeho nezkutečnými grimasami, pro něj tak tipickými. Naneštěstí nebo naštěstí, jak chcete, né každému se jeho "výrazy tváře" zamlouvají a to může být pro některé kámen úrazu. Mně se ale jeho styl humoru líbí a Lháře, i díky originálnímu námětu můžu vidět častěji. Rodinná komedie jak vyšitá :-) Zajímavosti: Pořádně si rozmyslete, jestli své děti necháte se na Lháře dívat . Potom si dejte velkého majzla na to, co si budou k narozeninám přát. / J. Carrey se svým "pařátem" pobíhal i několik hodin po natáčení. :-) 70% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak... co mi tak běhalo celou dobu hlavou: je to americké, je to bláznivé, je to komedie, je tam carrey, jo dobrý, je skvělej, ale trochu to přehání, konec až moc sladkej, několik dobrejch fórků, ale taky dost slabších, které snad přijdou vtipný jen amíkům... dost přibarvený, ale jo... možná to bude znít jako klišé, ale film stojí a padá na hlavním hrdinovi... naštěstí jsem měl kliku a shlédnul to podruhé celé v originále, dejdar tomu fakt nesedí... suma za 60%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Role přesně pro Carreyho. Tenhle film se nesmí brát vážně, ale jako pořádný úlet s crazy Carreym a hezky relaxovat doma v teple. Malinká výtka směřuje jen k Dejdarovi, jehož hlas se mi ke Carreymu nehodí. A celkově nemám moc rád, když se mění u hlavních postav dabéři. Dabéry máme skvělé, jen ať se každý drží svého borce ;-) a budu spokojenej. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn komédia s príbehom šitá na mieru hereckému výkonu Jima Carreyho, ktorý zo seba opäť vydáva maximum. Zo začiatku pohodový film, kde sleduje ako si advokát Fletcher Reed (Jim Carrey) žije tým že klame. Dovtedy kým si jeho syn na svoje piate narodeniny nezaželá, že je ho tatko nebude klamať (áno, to už je ten žáner fantasy). A vtedy začína herecký koncert Jima Carreyho, ktorý je fakt blázon a povedal by som, že si to doslova užíva. Aj keď sú niektoré jeho scény až trápne, tak film s toho vie vyťažiť plus. Taká drobnosť na okraj: Hudba Johna Debneyho je fajn, ale pod theme music je podpísaný aj tak lepší James Newton Howard. Pre mňa jeden s tých lepších Jimových bláznivých filmov. 85% - 4* ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Jak už zde mnozí naznačili či řekli přímo, "Lhář, Lhář" je klasickou taškařicí Jima Carreyeho, která dává prostor k vyniknutí jeho neobyčejně gumovému obličeji, protože všechno vstává a padá právě s jeho grimasami. Carrey ale jako nikde zde šíleně přehrává a jeho gagy potom jsou takové těžkopádné a stěží uvěřitelné. Ačkoliv ve filmu zazní dobrá sebeironizující hláška z úst samotného Jima (-"Když budu dělat pořád tohle (škleb), zůstane mi to dokonce života?" -"Ani za nic, ale pár lidí se tím dokáže slušně uživit."), film je námětem sice originální, ale zpracováním americky kýčovitý plný otřepaného a vyvařeného klišé. Avšak přiznávám, že jsem se nejednou uchechtl; při sekvenci úvodu Reedova pravdomluvství je kadence hlášek opravdu smrtící a jeho obličej se šklebí do čtyřech dimenzí. Závěrem nutno podoknout, že Carrey naštěstí nezůstal u takových pitomostí a později dokázal, že umí zahrát i opravdu dobré postavy (viz Věčný svit...) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od 8. července do 18. října 1996. (Terva)
  • Závěrečné titulky obsahují vystřižené scény. (SONY_)
  • Film je věnován herci Jasonu Bernardovi (Marshall Stevens), který zemřel dva dny před koncem natáčení na srdeční infarkt. (Varan)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama