Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nic, co už by tu několikrát nebylo a lépe (ano, ukazuji na tebe, vynikající a syrové Gran Torino) zpracované. Hanks už s věkem celkem nudí a projekty si vybírá na míru svému herectví, ale starého a nerudného dědka jsem mu nevěřil ani za sklizený a vykouřený mák. Paradoxně to ale táhnul kupředu právě on. Což není zrovna pozitivní věc. Na mě to bylo málo příběhem a hereckým projevem. 2* a.k.a 45% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Totální jackpot a za mě ještě lepší a údernější než všemi vyzdvihovaná Velryba. A Man Called Otto je neskutečně citlivé drama kombinující feelgood žánr s perfektním každodenním humorem a na druhé straně přidávající dojemný až rozplakávající prvek smutku a cynismu. Když má film být zábavný, je zábavný, a když má citově udeřit, dokáže i tohle. Ovšem musím vychválit nejen Toma Hankse (který je opravdu stoprocentní i na svůj věk a role mrzutého staříka se zhostil skvěle), ale především Marianu Treviňo, která svoji roli ujeté přistěhovalkyně zahrála prostě perfektně a málokdy se mi stává, že bych někomu roli takhle sežral a chtěl ho vidět na plátně znovu. V závěru jsem si i já pěkně pobrečel a to také není v dnešních "dramatech" samozřejmostí. Bezchybná, citlivá a hlavně ve všech směrech výborná pecka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi pre mňa. Chronického samovraha stále niekto zachraňuje, samozrejme aj transgenderový teenager, a nakoniec aj tak to dopadne ako to dopadne. S originálnou verziou nemôžem porovnať, nevidel som. A po tomto ani neuvidím. Film účelovo orientovaný na veľké vzdychy od dojatia a ľútosti a propagovanie svojej gender agendy. Toto údajne v origináli vôbec nebolo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

My cudzokrajné filmy titulkujeme alebo dabujeme. Američania sú o čosi bohatší ako my, neradi čítajú titulky a k dabingu majú odmietavý prístup. Výsledkom je, že si časť filmov nakrútia po svojom. Iba výnimočne tak dosiahnu lepší výsledok, než poskytoval originál. Ani v tomto prípade sa to nepodarilo. Američania pridali nejaké menšiny, lebo to sa teraz nosí, a posunuli tým  remake o niečo nadol. Ale obsadili hlavnú postavu Tomom Hanksom, čí ten zosun vyrovnali na pôvodnú úroveň. Takže nemám dôvod meniť pôvodné tri hviezdičky na inú hodnotu. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama