Reklama

Reklama

Král Šumavy: Fantom temného kraje

(seriál)
  • Česko Král Šumavy (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Je jaro 1948. Ještě neodezněla radost z míru, a už se Východ i Západ bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy. V kuchyni Sboru národní bezpečnosti ve Zvonkové slouží čtyřiadvacetiletý kuchtík Josef Hasil. Divoký kluk. Stihl už zažít válku v německém pracovním lágru i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. To poslední, o co se zajímá, je politika. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Ne. Jakkoliv mám Hese rád už od Pustiny, tady to neutáhne. Jde proti němu spousta špatných vedlejších rolí a hlavně sám pan scénárista. Když jde o takovéto téma, musí si autor na začátku rozmyslet, jakou cestou půjde. Jestli to bude historické drama, nebo historická fabulace. Nemůže to být ale takový paskvil, jakto v tomto případě. Nezachrání to ani případné pokračování. Teď se nadechuji a se vší vážností říkám, že nejlepším filmem o tomto období bohužel stále zůstává Kachyňův KŠ - což je propagandistický western par excellence. Přikládám to Ondříčkovi s Vávrou k tíži. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Takové hezké, barevné, hladivé, roztomilí kluci vojíni, jejich chápaví nadřízení, špacíry po Šumavě, no prostě idyla a pohoda kam se podíváš. Takhle by měl vypadat film o tehdejší šílené době? A z hlediska obsahového - WTF? Vybrat si jen takový krátký výřez z Hasilova života, který byl od narození až po smrt nabitý událostmi? A skončit třetí díl tak divně v tak napínavém momentu? Ne, nemohu dát více než 2*. Škoda, potenciál tu byl. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se začnou hroutit jistoty, autisté v záchvatech chcípají a ostatní kurvují. Fuckt netuším, co, kurva, přimělo Davida s jeho renomé začít prostituovat pro TV Hovna a audiovizualizovat scénáře autorů fekálních telenovel. Režijně i herecky sice vymačkal z hajzlpapíru popsaného pofiderními trampotami klaunovitého vojína Prcala asi maximum, ovšem příběhově by možná bylo mnohem záživnější, kdyby zase nějaký ten hrdina socialistické práce v řádně ponurých kulisách poklátil prudce uvědomělou kolchoznici, heroicky postřílel všechny ty „odporné kriminální“ živly rozvracející republiku a odkráčel vstříc zapadající rudé hvězdě! Tato klišovitá Ordinace v šumavské zahradě by se možná dala s kočkou na klíně a plným košem nevyžehlených XXL kombiné po požití plata IQ supresiv i jakž takž rozdýchat, ovšem ten otevřený konečník, to je na extrémně velký a pichlavý kaktus do prdele, Davide! To mám jako teď rok až nekonečno čekat, jestli nějaký bulvární ocas z dementvize kladně vyhodnotí, že se to všem těm lopatám líbilo víc než Ulice, abych se jako dozvěděl, jestli se nakonec vezmou???!!! S takovou ses nemusel vůbec srát s opravdovými herci, prostě tam mrdnout Bramboru s Křivohubou a doplnit nějakým tím předraženým štěkem Langmajera jako tahač. No Ti povím, kočkou jsem vztekle mrsknul o zeď a na nejbližším rendezvous budu mít kurevsky pomačkané negližé. Doufám, že se podobné zmrdstvo už nebude opakovat a budeš mě zase jenom těšit v prestižních produkcích soudných scénářů! ()

maxXxic 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal, že Voyo pro Novu objevilo to kouzlo mini-sérií, které máme všichni tak rádi na jiných VOD a (ne)skončilo to, jako vždycky. Dát tomu ještě jeden díl, příběh nějak smysluplně zakončit, tak 4* - není se o čem bavit, protože mě opravdu bavilo téma, prostředí, charaktery i motiv, který je (v originále "Krále Šumavy" pokroucen sovětskou propagandou). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

David Ondříček patří mezi moje nejoblíbenější režiséry a i tady mě to dokázal. Od začátku jsem byl v napětí s očekávání, že tohle prostě nemůže dobře dopadnout. Na mě ta výstavba příběhu pracovala skvěle. Dobovka co má famozní atmosféru, kvalitní herecký výkony a trošku naivity v podobě chování hlavního hrdiny. Pokud se produkce Voyo bude ubírat tímto směrem, tak si s Netflixem a jeho Maestrama vytře prdel. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení bylo realizováno v souladu s principy tzv. zeleného natáčení a udržitelné produkce, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí. (rakovnik)
  • Natáčelo se v reálných lokacích, kde se pohyboval převaděč Josef Hasil zvaný Král Šumavy. (rakovnik)
  • Ve 35. minutě je vidět hraniční kámen s českou korunou a písmeny DB (Deutschland Bayern). Existují i další s tímto označením: DS - Deutschland Sachsen nebo C – České království. Tyto kameny pocházejí z roku 1844. Jedná se o vyznačení Trojmezí historických zemí, Čech, Bavorska a Saska, místa, kde se před dávnými lety, v dobách tří království, Českého, Bavorského a Saského, hovořilo jedním jazykem. Kameny mají památkovou ochranu. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama