Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

PJ si splnil sen, ale mě zklamal. Ne každý velkofilm musí mít tři hodiny. První polovina je téměř ubohá, až na pár drobností nudná a natahovaná. Vytváření atmosféry nefunguje, chemie mezi Brodym a Naomi taky ne. Výprava filmu mi připadala ošizená, rádobyatmosférické mázlé záběry nefungovaly. Triky nevyrovnané. Zato vyhypeovaná bitva s tyranosaury mě mile překvapila, Je promyšlená a napínavá. Jackson skoro úplně zapomněl na to, co mohlo tenhle film dělat srdcervoucím dojákem ( např. Titanic ) - vztah Konga a Ann. Kameraman Andrew Lesnie mě s tím svým poletováním a neustálým kroužením začíná iritovat. 70%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson určitě umí vytvořit tu správně temnou atmosféru, akce mu taky jde, dobře se na to kouká, ještě jsem neviděla tak nádherně odporné domorodce, ale přesto se neubráním dojmu, že méně akce je někdy více, protože pokud z ní nevyjdete, trochu ztrácí na efektu. Závěr byl trošku nudný a zdlouhavý. Jinak velmi hezký film s výbornými herci ( ty si Jackson také umí vybrat) a hudbou, která mi stále připomínala ty staré King Kongy. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to King Kong se vším všudy, takže tajemný ostrov, drsní domorodci, dinosauři a přerostlý gorilák, potom blondýna a Empire State a dvouplošníky. Mě na film vytáhla přítelkyně, ta se nejdřív bála, pak nudila, já už na konci napovídal "zabte ho konečně ať můžu jít domů". Celkově bych zhodnotil slovy méně je více, ubrat na efektech a dojemnosti, přidat na tajemnu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač známý příběh, jenž přetrval léta, jeho zpracování a přetvoření v tento film je čistě sezónní záležitostí, která po pár letech umírá s technologickým pokrokem. King Kong není procítěný příběh krásky a zvířete - za naštvanými, lítostnými i pohledy zalíbení se totiž neskrývá nic než prázdnota. Dějová kostra zpočátku slibně představující filmový svět 30. let se posléze jeví jako irelevantní a zcela náhodná, klidně by mohla být osazena odlišnými klišé, jinými postavami i celou zápletkou a stejně by se nic nezměnilo. King Kong je pouze exhibice vizuálních efektů, kromě sympatických obrazů, efektních přeletů a pestrých akčních scén nemá po tři hodiny diváku absolutně nic, co říct... K relativně zábavnému a nenáročnému pokoukání to však stačí. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nie je dobrodružný príbeh, však?“ pýta sa zdesene mladík Jimmy svojho mentora, pána Hayesa a v tej chvíli už aj my chápeme, že Jackson sa s nami (zasa raz) zahral. Namotal nás na romantický, dobrodružný a najmä bezstarostný epos. Lež v strede sme so šokom zistili, že v skutočnosti nám nerozpovedal neškodnú báchorku, ale smutný, epický (miestami až hororový) príbeh o veciach stratených v tme zabudnutia. Zapredanie duše diablovi, pretvárka, Kráska a zviera, obavy zo zlyhania (filmárskeho i ľudského), Andy Serkis, prekvapivo melancholická hudba, bombastická kamera, strom nad priepasťou, pingpong s autami, lietadlá, člny, útes, rozbúrené more, hmla, kniha Srdce temnoty, zúrivosť, 30-metrová stena, komáre, kanibali, oštep, Billy Elliot, Jurský park IV, smradľavý dych, zle zrastená čeľusť, hmyz, T-Rex, seriál Zajtrajšie noviny. Peklo na zemi, ktoré našťastie trvá 190 minút (vďaka čomu je film obľúbený u televízií, lebo vedia, že ním aj vďaka reklamám vyplnia polovicu soboty, prípadne, ak ho reprízujú v nedeľu, tak to spustia okolo obeda a potom idú rovno večerné správy). Je pravda, že v Kongovom príbehu ma nikdy nebavili jeho návštevy mesta, ale keď sa dej odohráva v džungli, je to bomba. Práve ostrovná prvá časť je nabúchaná, dynamická, vášnivá. Po príchode do New Yorku to už nie je ono, ale ktovie, možno máme dočinenia s umeleckým zámerom: režisér nám chcel ukázať, ako krásny príbeh stratí farby a život, keď ho vytrhnete z jeho prirodzeného prostredia a šmaríte ho do sivej ľudskej reality. Z Hercov sa mi najviac pozdával Thomas Kretschmann, ktorý však z deja zmizne rovnako záhadne, ako svojho času Pete Postlethwaite v druhom Jurskom svete. Ale skvelý bol i Jack Black, ktorý výborne zahral muža, ktorý je pre slávu ochotný urobiť čokoľvek, ale kdesi v kútiku duše si uvedomuje, že nerobí dobre. Okrem predsa len nudnejšej koncovky vo Veľkom Jablku by som snímke vytkol najmä divný strih resp. logické lapsusy (Kong sa do "nedobytnej" pevnosti dostane behom 10 sekúnd... a ako ho vlastne ku*va naložili na loď?) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (77)

  • Naomi Watts (Ann Darrow) o pečlivosti týmu výtvarníků: "Detaily byly neuvěřitelné. Když jste v kulisách New Yorku vešli do kašírované restaurace, našli jste v popelníku cigaretový vajgl..." (NIRO)
  • Původní rozpočet snímku byl stanovený na obřích 175 mil. amerických dolarů, ale nakonec si dodatečné úpravy, zejména v oblasti speciálních efektů, vyžádaly ještě další investice. Cifra se tak zastavila na sumě 207 milionů, což byl ve své době nejvyšší oficiálně potvrzený rozpočet filmu uvedeného do kin. (imro)
  • Filmová kopie k nám dorazila pod názvem "Malá tanečnice". (zigot7)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama