Reklama

Reklama

Supertramp: Breakfast in Paris

(koncert)
  • Velká Británie Supertramp: Live in Paris '79
Hudební
Velká Británie, 2012, 97 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Koncertní provedení světově nejprodávanějšího alba roku 1979, které získalo přízeň fanoušků i kritiků... Album „Breakfast In America“ skupiny Supertramp bylo v roce 1979 nejprodávanějším albem na světě. Vyšlo z něj několik hitů, získalo dvě ceny Grammy a nakonec se ho prodalo více než 20 milionů kopií. Po vydání alba se Supertramp vydali na desetiměsíční světové turné, které koncem listopadu dorazilo do Paříže. Čtyři koncerty v Pavillon de Paris byly nahrány a zvukový záznam se stal základem živého alba Paris, které vyšlo v roce 1980. Samotný koncert ukazuje hudebně znamenitou show legendární kapely, která vystoupila na svém absolutním vrcholu. Hity "Breakfast in America", "Bloody Well Right", "The Logical Song" nebo "Give A Little Bit", které na koncertu odezněly, oslovují fanoušky i dnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška Supertramp mě tenhle záznam moc potěšil. Celou dobu jsem ho měl jen na dvojaudiokazetě (magnetofonové), pak jsem si pořídil CD, nu a teď jsem to viděl "naživo". Moc se mi líbily ty fórky, třeba Chaplin v úvodu, ony tak nějak souzní s texty písniček. To je taková obecná smůla, že mnoho lidí u nás zná písničky svých oblíbených skupin nebo zpěváků/zpěvaček ze zahraničí, ale neznají texty, a pak se diví, že třeba podle nich písnička o lásce ve skutečnosti o lásce není. Na konci ten průlet vesmírem pod Zločinem století až k té mříži, z toho docela mrazilo. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Není to běžný koncertní záznam (i když záběry z koncertu tvoří nejmíň 95 % stopáže), jedná se o hudební film s dotáčkami vytvořenými s odstupem 32 let od pařížského vystoupení. -------- V titulcích filmu uvedeno: český i originální název Supertramp Live in Paris '79; režie Peter Clifton; režie původního koncertního záznamu Derek Burbidge; rok výroby 2011. ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Supertramp - Superkoncert :) Nějak jsem nepochopil tu opici, Supermana a banán, zloděje a policajta, ale co, byl to skvělej koncert :) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Legendární skladby. Některé zvukové efekty jsou dnes úsměvné. U nás bylo tehdy populární tzv. kvakadlo, které měli třeba i Olympik. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama