Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to zbožňoval, ale Anastázie je fakt průměr. Animace nádherná. Rasputin luxusní (jeden z mých nejoblíbenějších záporáků v dětství a čas mu naštěstí neubral), skvělá atmosféra carského Ruska, ale příběh je v tomhle animáku opravdu navýsost průměrný, i když obsahuje hromadu výtečných scén (prolog, vlak). A ta hudba mě taky nijak neuchvátila. Ale furt je to fajn. 65%. Bartok je skvělej taky. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Nu... není možné říct, že by to bylo tak zlé. Mám výhrady k animaci mimiky a obličejů vůbec (hlavně Dimitrijho), ale jinak to šlo. Nevím, kdo přesně tohle vymyslel, protože jestli jsem se nepřekoukla, v titulcích je možné se dočíst, že film je dělaný podle divadelní hry... ale takhle s happyendem nám to v realitě nekončilo, že? Osobně mi přijde lehce morbidní udělat pohádku s veselými písničkami a šťastným koncem o osobě, která byla zavražděná v sedmnácti... No. Bez historických informací by to asi bylo stravitelnější :) Jinak rozpadající a sám sobě do útrob nakukující Rasputin mě pobavil, ale na to můžou mít menší děti odlišný názor :) Celkem povedený soudtrack, žel co do zpracování to má k Disneyovkám daleko. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zasazení do doby je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy v animáku viděl, ale zbytek je bohužel podprůměrný. A to dokonce i aminace, která mě kdovíjak neohromila. Příběh jako takový byl také dost tuctový a k tomu ty nic neřešící písničky, který byly spíš otravné. Dobře to uteklo, ale nebylo na co koukat. 55% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se při sledování celou dobu usmíval. (a zpíval) Však to taky byl jeden z nejoblíbenějších animáků mého dětství. A ne, asi nikdy nevyrostu. :3 Mimochodem, až teď jsem si všiml, že film je protikomunistický - Aby zlý Rasputin zničil rod Romanovců, zaprodá duši ďáblu a za pomocí pekelných sil vyvolá bolševickou revoluci. Průměrné 4* ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Punťa by byl jistě skvělý Sárinčin kamarád :o) Jinak bych se pomalu a jistě měla učit cizí slova, protože pociťuji, že se u pohádek opakuji a budu opakovat. Anastázie je další z řady příjemných pohádek, které nemůžou nikoho urazit. Netopírek a psík jsou kouzelné postavičky, které ozvláštňují klasickou romantickou zápletku, která končí že by happy endem? Písničky se hezky poslouchají. Kdo čeká víc, je naivní, tedy hloupý :o) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama