Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní masakr, vedle kterého vypadají Ritchie s Tarantinem jako nudní patroni. Duffy hýří nápady, za každou vystřelenou kulku (a že jich je) přihazuje alespoň jeden politicky nekorektní vtip a celé je to tak neskutečně naspeedované, urvané ze řetězu a přitom dokonale natočené, až mě mrzí, že Duffy zatím nic jiného nenatočil. Snad dvojka vysoko postavenou laťku udrží... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z akčno-gangsterského filmového priemeru vyčnievajúca snímka kanadskej produkcie z roku 1999, plná drsných hlášok a scén, ktorá je napriek nižšiemu rozpočtu príjemným spestrením dosť klišeovitej akčnej filmovej tvorby a chýba jej len málo k tomu, aby dosiahla až na samý vrchol svojho žánru. Film nabitý emóciami, drsným slovníkom a neopakovateľne originálnymi akčnými scénami bravúrne dopĺňa "tarantínovský" zostrih celého príbehu. Film, ktorý milovníkov dynamiky, napätia, kvalitnej akčnej zápletky a excelentných výkonov prepojených na geniálnu hudbu nenechá nikoho chladným. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Střílení, zbraně, zpomalené záběry, "fuckoidní" slovní palba a "svatá" trojice, na které to všechno stojí. Sean Patrick Flanery, Norman Reedus a Willem Dafoe. Dva irští bratři (chemie mezi nimi značná, zvláště jiskřivá je scéna, kdy se oba, do půl těla svlečení probudí z nočních můr a dopadají na ně ze stropu kapky a... my guilty pleasure:) versus brilantní, výstřední detektiv. Dynamická podívaná, která uplyne poměrně rychle. Jediné, co mě silně zarazilo, byl neurvale useknutý závěr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)
  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Vězení, kde pobýval Il Duce, je Suffolk County Prison v Bostonu v Massachusetts. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno