Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

dustur 

všechny recenze uživatele

Tak určite že tento film nieje najlepší,ale zároveň ani najhorší čo natočil Eddie Murphy...,film má ako zaujímavý nápad z tým ,,zlatým dieťaťom" ale mohlo to byť aj lepšie... Začiatok filmu sa mi absolútne nepodobal na komédiu ,ale skôr troška na niaky akčný film..., ale ten zaporak ktorého si užil Charles Dance sa mi docela páčil , takisto aj krásna Charlotte Lewis.. Film ma docela aj miestami pobavil ,a zároveň sa nájdu aj niake vtipné situácie... Moje hodnotenie filmu je medzi dvoma a slabými troma hviezdičkami....: 2,5 / 5 ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Film, který by potřeboval remake jako kráva, byť jsem většinou proti remakům. Je tam spousta skvělých nápadů, ale buď jsou nevyužité, nebo režijně odbyté a celé to působí místy hrozně levně. S vyšším rozpočtem a schopnější režií by to mholo originál hravě překonat, protože potenciál tam fakt je. Jde o ten typ osamostatněných filmů bez sequelů či jiných podobajících se filmů, které já tak miluju (viz Čarodějky z Easwicku, Pyramida hrůzy atd.). Finále s "gargoylem" je ale paráda, na to můžu koukat dokola, i kdyby byl tenhle záporák v novém filmu jistě přes CGI, snad by mu nechali ten perfektně groteskní vzhled. A vzhledem k tomu, že je záporák uprostřed filmu "na koberečku" u ještě vyššího pekelníka, potenciál by byl i na dvojku. ()

Reklama

CML1975 

všechny recenze uživatele

Zlaté dítě jsem viděl jako 11tiletý kluk v kině s geniálním dabingem Oldřicha Kaisera a dodnes tento film zůstal jedním z mých oblíbených. Jenže přišlo plánované předání moci v roce 1989 a to zasáhlo i český dabing. Namísto Kaisera nám servírují Zdeňka Mahdala, který na to nemá ani omylem. Vím, že tento film není bůhví jakým veledílem, ale hlas Oldřicha Kaisera byl svěží a velmi vtipný, kdežto Mahdal působí jako leklá ryba, která si odbyla svou práci a dostala honorář. Stejné je to i s dalšími filmy s Eddiem Murphym, kde byl nadabován Oldřichem Kaiserem (Policajt z Beverly Hills I-III, Cesta do Ameriky). Příběh není nijak závratný, ale několik dobrých momentů se tam najde a hlavní záporák Charles Dance je pro tuto roli zvolený dobře. Dal bych plný počet, ale sráží to Zdeněk Mahdal jako dabér. Filmové studio Barrandov-Dabing přeci musí mít někde uloženou zvukovou stopu se skvělým Oldřichem Kaiserem. Je to jako by Louise de Funese kompletně předaboval třeba Petr Rychlý. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Eddie zatial nikdy nezklamal. Je síce niekoľko jeho filmov, ktoré považujem za zaujimavejšie, ale aj ako detektív pátrajúci po stratenom chlapcovi a prekonávajúci rôzne až podivné a nebezpečné prekážky dokáže dobre zabavit. Jeho osobnosť je v každej z jeho úlohi veľmi dobre poznať a vďaka tomu si dokáže pritiahnut pozornosť svojích fanúšikov. Nie je to jeho najlepší film ale za pozretie určite stojí!!! ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

môj obľúbený film z detstva. typický eddie murphy, ktorý často hrá policajta, pričom jeho spôsoby sú všakovaké, len nie prozákonné, geniálny charles dance (ako vždy), pôvabná charlotte lewis (waw!!!), sympatický victor wong, dobrý príbeh, slabé efekty, skrátka osemdesiate roky ako vyšité. to boli filmy ešte o niečom. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Mel Gibson a malo sa jednať o drámu, ale keďže nebol k dispozícii, tak oslovili Eddie Murphyho a scenár bol prepísaný na komédiu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama