Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 3

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (184)

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Ukrutná zhovadilosť, namachrovaná narcistická póza. Okukané všetky možné snímky, bez kúska originality a autorskej invencie. Opulentnosť Saltburnu akoby nám mala zalepiť oči pred neuveriteľnou prázdnotou. Zlý a zbytočný film, rovno do koša. "Times New Roman"= wtf? Metafora? Nadsázka? Ach jaj, nevídané. Veľké FUJ. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Excelentně nechutný Barry Keoghan, přirozený talent a dle mého soudu asi nejkvalitnější herec nastupující generace, který se zatím jenom rozehřívá, ve vcelku předvídatelné, ale skvěle natočené černé komedii, kterých není nikdy dost. Bez Barryho a Rosamund Pike bych hodnotila jako lepší průměr, ale ti dva vytáhli tuto variaci na notoricky známého Talentovaného pana Ripleyho natolik zábavným způsobem nahoru, že s chutí přechválím. Barrymu předpovídám slibnou budoucnost, už teď je zřejmé, že nezůstane u rolí nenápadných postav, jeho potenciál je skutečně famózní, škála rolí, které by mu seděly, je nezvykle rozsáhlá. Těším se, co nám předvede dál. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přes kvalitní řemeslo mě to vlastně ničím nezaujalo. Moc to připomíná mix filmů a knih které, samy o sobě, dané motivy zpracovávají o poznání lépe+ mám nějakej problém s xichtem B.Keoghana a dvě hodiny na něj koukat v jeho nejodpudivějších kreacích bylo fakt utrpení (zkouším to ale do hodnocení nepromítat). ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I wasn't in love with him. I know everyone thought I was. But I wasn't. I loved him, of course. It was impossible not to love Felix. And that was part of the problem. (...) It was embarrassing, really, how everyone fawned over him. I think honestly that was why he liked me so much. I protected him. I was honest with him. I understood him. I loved him. I loved him. I loved him, but was I in love with him?❞ ~~ na začátku typický college experience v roce 2006 (chlastačky, nezávazný sex). teď se to asi trošku změnilo, jelikož na mojí vejšce to takhle nechodí. ani se nám tam nikdo nesměje kvůli tomu, co máme na sobě a ani tam (bohužel) nemáme ULTRA SEXY jacoba elordiho. oliver quick se snaží najít si kamarády a narazí na geniálního psychouše, se kterým se čas od času baví. oliver má ale v hledáčku jiného kamaráda. felix je svobodomyslný mladý alfasamec, který má kámošů až moc. blbou "náhodou" se skamarádí i s oliverem a ten mu povypráví o jeho srdcervoucí rodinné historii. felix ho načež pozve na svůj nádherný zámeček saltburn. tam pozná jeho rodiče a sestru, které rozhodně nevadí mít špinavou pusu. všichni olivera varovali, ale on neposlouchal. nicméně ti všichni netuší, kdo je oliver vlastně zač... // šla jsem do toho kvůli twitteru (jak jinak). viděla jsem celou scénu s tou vanou a bum! chtěla jsem víc. barry keoghan si za tuhle roli zaslouží oscara. fakt dokonalý. nechutný. divný. nádherně natočený, skvělej scénář, úžasní herci. perfection. chef's kiss. s koncem jsem velice spokojena (a ne kvůli tomu tanečku!). ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Vizualne fajn, ale tim to tak konci. Zapletka je asi tak nepredvidatelna jako ze po nedeli prijde pondeli. Chybi jakykoli twist. Tech par radobysokantnich scen z toho trci jak klacek z vody, protoze tam vubec nesedi a nehraji. O budovani postav nemusime mluvit vubec, protoze tam zadne neni, postradaji hloubku, motivaci i logiku. Ale tak aspon, ze je to dlouhy! Jako videoklip k nejake pisni od Eurythmics by to asi fungovat mohlo, jako celovecerak nikolivek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Názov Saltburn je údajne odkazom na známe „posypať si ranu soľou“. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy si Felix (Jacob Elordi) pouštěl s otcem film Superbad (2007), lze vidět, že se ve filmu jedná o scénu, kdy je konec hádky mezi Fogellem (Christopher Mintz-Plasse) a Sethem (Jonah Hill) ohledně falešné občanky. O pár sekund poté ovšem přichází do pokoje za Felixem i Oliver (Barry Keoghan) a v televizi je scéna ze Superbad o několik sekund zpět. (orionn12)
  • Fennell úmyselne zasadila dej filmu do roku 2006, pretože nechcela, aby príbeh vo vidieckom dome získaval klasický historický pôvab, tento dojem mal byť zabitý vedením deja v nedávnej minulosti. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama