Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 1
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO LHÁŘ. JE TO JEHO ŘEMESLO…“ Artový psycho. Pomalý… plný hnusnýho Andrewa Scotta. Moc mě to nebere – což vlastně není moc překvapivý, když mrknu na svůj komentář k filmovýmu zpracování. V podstatě to asi bude dost podobný (jen ten fim byl naštěstí kratší). Chápu – jde o ty pocity… negativní pocity. Ale… kurva nebaví mě to! Nechává mě to tak nějak klidným a často rychloposouvám a rychloposouvám a rychloposouvám…    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je založený na kriminálním románu Patricie Highsmithové z roku 1955 „Talentovaný pan Ripley“. 2.) Případné pokračování zatím nikdo nezavrhl. 3.) Thx za titule „Jan Šauer“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Vedle Jednoho dne nejlepší věc, kterou jsem na Netflixu za poslední dobu viděla. Skvělé, pomalu plynoucí, sugestivní zpracování, natolik odlišné od prosluněné Minghellovy verze, v níž jsem nesnášela frackovitého Juda Lawa jako Dickieho. Moc se mi to líbilo dokonalou kamerou, mnohem jiným pojetím všech tří aktérů, hudbou, lokacemi, propojením s milovaným Carravagiem, vším. Andrew Scott dokazuje, že umí mnohem víc než být "jen" Moriartym a sexy knězem. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Freddie Miles: „Jeho Rolexky. Jeho oblečenie. Jeho Ferragamos. Čo ešte máš, Tom? Jeho peniaze? Jeho Picassa?“ Dlho ma filmové dielo nenadchlo tak, ako tento Ripley. Starú verziu s Mattom Damonom si pamätám len pocitovo, môj ďalší krok bude, že si „Talentovaného pána Ripleyho“ zopakujem. Atmosféra 60-tych rokov je dokonalá. Film je natočený tak, až sa pristihnete, že ste jeho súčasťou. Upútajú vás viaceré podporné prvky – mačka, ktoré neustále sleduje Ripleyho pohľadom, vŕzgajúci starý výťah, ťažký sklenený popolník a novinové stánky, ktoré dotvárajú  atmosféru Talianska. Vyniká práca kameramana (Robert Elswit si zaslúži Oscara!). Zmysel pre nasvietenie je geniálny – snímok je čierno-biely, aj keď nie celkom. Čierna je hlboká a biela na plátne žiari a odráža sa od povrchov. A veľa, veľa odtieňov sivej. V mnohých scénach svietia stolné lampy, dodávajú scénam atmosféru renesančného šerosvitu. Spojitosť s Caravaggiom, z ktorej mrazí. Výsledný pocit bol, že sa pozeráte na výtvarné dielo. Andrew Scott je bravúrny, často kontroluje svoj výzor v zrkadle, s výrazom spokojného psychopata, ktorý má svoju šachovú partiu dopredu premyslenú. Tom Ripley (pozerajúc na svoj obraz v zrkadle): „Áno. Presne tak. Dickie Greenleaf. Rád vás poznávam." Skvele načasované napätie, intrigy a psychológia postáv. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na Zaillianovu vizi dnes již skoro klasického příběhu sem se hodně těšil a i když mě zkraje lehce překvapilo mnohem pomalejší tempo než sem čekal, tak nebyl vůbec žádný problém se prakticky okamžitě zamilovat do fantastických obrazů malovaných kamerou Roberta Elswitta a propadat jim opakovaně v rámci jednotlivých epizod. Osobně mám rád černobíle filmy, ale Ripleymu ta absence barev sluší jako už dlouho ničemu a nechává krásně vynikat nejen herectví Andrewa Scotta, ale i celý Ripleyho příběh. Škoda že z pohledu Netflixu bude tahle série spíš propadák, protože za mě je to jedna z nejlepších věcí co tenhle streamovací gigant stvořil za posledních pár let....90% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Netflix nám tu opět naděluje ve velkém a tady jsem teda mile překvapen. Černobílá bomba s nádechem italských měst a originální zápletkou o padouchovi Ripleyem, jehož herec Andrew Scott ho zahrál s velkým přehledem. Prvních pár dílů mi trvalo než jsem se dostal do děje, ale postupem času to začalo nabírat obrátek a v průběhu už mě nezajímalo nic jiného než jak to dopadne. Z tvůrčího hlediska bych se nebál označit tohle dílo jako masterpiece. /85%/ ()

Galerie (162)

Zajímavosti (3)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama