Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka (Anna Polívková) je špičková manažerka v oboru globálního finančnictví. Svou prací doslova žije a je na dosah životního úspěchu – pokud se jí podaří dotáhnout obchod s tureckou stranou, stane se ředitelkou firmy pro celou Asii. Oslepena vidinou životního trumfu ale stále víc přestává vnímat potřeby svých nejbližších – dospívajícího syna (Jan Dlouhý), který prožívá svůj první vztah, i manžela Jiřího (Roman Zach). Hloupá sázka se synem, že ujede na kolečkových bruslích víc než sto metrů, ji ale zastaví v rozletu. Zlomí si obě ruce v zápěstí a ona, žena zvyklá všem poroučet, je najednou zcela odkázána na pomoc druhých. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou nějak ztrácím víru v jakýkoli úspěch v české kinematografii. Po mírném zklamání z Žižky, což měl být výstavní epos a vůbec největší událost za posledních x let, už skutečně nemá cenu hledat v tom množství kokotin perly. Dnešní režie a scénáristé by nezvládli ani kvalitní reklamu na “hřebejky” a přišli by o veškerý “vejdělek”. U Polívkové jsem se svíjel, jako bych měl ve střevech tasemnici, co se zrovna chtěla přetočit na levý bok. O nikom jiném ten film vlastně nebyl a jednotlivé rádoby humorné scénky, kdy divák přichází na to, že bez rukou se to dělá vskutku blbě, vlastně ani hezky nenavazovaly. Nedokážu popsat klady, jestli tam vůbec byly. Pobavilo mne snad jen pár veselých řešení této nekomfortní situace. A to je tak všechno. Polívková je poslední dobou poněkud okoukaná. Měla by pečlivěji vybírat role, nebo bude brzy vyvolávat dávící reflex už jen vyslovení jejího jména. 30% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Předchozí Vejdělkovy "humorné hodinovky" jsem neviděl, nicméně pokud jsou podobného ražení jako Ruce v záruce, tak to teda potěš koště. Rýmovaný název, poutavý námět a solidní obsazení nejsou vždy zárukou kvality, je-li samotné zpracovaní bezradně jalové a na hony vzdálené komediálnímu žánru, k němuž se hlásí. Párkrát jsem se pousmál, to je pravda, ale čekal jsem rozhodně větší nálož humoru a fyzického herectví. Polívková a Zach jsou sympatičtí herci, ale zde nemají bohužel moc co hrát, zatímco mladý Jan Dlouhý mi přišel těžce nesympatický (a nebylo to jen tou postavou). ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po bolavých zubech a krvi z řiti tu máme obě zlomené ruce. Tak jako předešlé rádobykomedie od Vejdělka, tak ani tato nehýří vtipem, ale spíš trapností. Dvě hvězdy za Annu Polívkovou za její kreaci týden nesrající ženu v nelehké situaci. Za tu roli by měla dostat nějakou cenu, jinak ovšem celý film - trapas. ()

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

Pomineme-li naprostou debilitu scénáře, který vychází jen z krajně nepravděpodobného úrazu Anny Polívkové, která zde mimochodem hraje krajně nesympatickou postavu, nejděsivější je jak si Vejdělek (ale i jiní čeští režiséři) představují typickou českou rodinu. Typická česká rodina totiž podle nich bydlí v high tech domě s výhledem na prahu a zároveň les, objednává si jídlo v hodnotě 5000 Kč a celkově si žije na vysoké noze. Pro tuto českou rodinu a hlavní představitelku taktéž není problém snažit si objednat ošetřovatelku a při každé příležitosti tvrdit že "na ceně nezáleží." Není divu že ANO a SPD a slovenský oligarcha mají u nás tak masivní podporu, když 90ti procentům chudých českých spoluobčanů tento zbohatlický životní styl veřejnoprávní televize stále podsouvá jako jakousi normu a definitivně je tím ještě více nasírá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek pro mentálně nenáročné diváky. 1)  Že špičková manažerka v mezinárodním finančnictví neustojí vlastní rodinný život, lze pochopit. Ale že není schopna organizačně ošetřit ani takovou banalitu, jakou jsou zlomené ruce, je na pováženou a dává to podnět k pochybnostem o výši IQ nejen jejího, ale i scenáristy._____ 2)  Pokud přijmeme tuto hru na blbce, film se nám může i docela líbit._____ 3)  Zaujal mě 16letý syn Vladimíra Dlouhého Jan (Lenčin syn) a samozřejmě vynikající dcera Bolka Polívky 43letá Anna. Kdyby se našla role i pro syna Romana Zacha Prokopa, mohl být snímek pěknou ukázkou vícegeneračního herectví. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • Krausovi bydlí na adrese K Haltýři 7, Praha-Troja. (sator)

Reklama

Reklama