Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (289)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No To se mi snad zdá! I já jsem jednou dostal vynadáno za to co jsem provedl nebo řekl ve snu... Zajímavá premisa, zručné zpracování, byť s trochu nedotaženým koncem, a hlavně Cageův velký comeback. Borgli skvěle pracuje s moderními trendy a vrtkavostí lidské přízně. Čekal jsem ke konci nějaké vyvrcholení, nějakou dloubavou pointu spíše než smířlivý epilog. Možný prequel Nolanova Počátku? ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Skvěle promyšlená a brilantně zpracovaná společenská satira, která mě dostala mnohem víc než jsem čekal. To se mi snad zdá je tematicky nabitý a aktuální snímek, jenž reflektuje slávu, životní pasivitu, žárlivost či fenomén tzv. cancel culture. Už takhle zajímavý námět navíc výborně míchá komediální prvky (scéna s prdem je geniální) se skoro až hororovými výjevy, díky čemuž je výsledek naprosto pohlcující. Právě snové sekvence výborně ilustrují, jak se sláva postupně mění v nevraživost. Režisér nicméně netlačí divákovi žádný narativ, takže lze na celou problematiku nahlížet z více úhlů a vnímat jednotlivé aktéry dle svého vlastního přesvědčení. Parádní zážitek pak korunují herecké výkony v čele s perfektním Nicolasem Cagem. Mrzí mě, že tuhle ódu nemůžu zakončit desítkovým hodnocením, ale poslední čtvrthodina se bohužel zbytečně tematicky roztříští, kvůli čemuž není finále tak úderné. Přesto ten pětikvalt napálím, protože nechci, aby mě Paul Matthews strašil ve snech. 9/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejlepší film roku s perfektním originálním nápadem, skvostným hereckým výkonem Nicolase Cage. Slovníková definice filmu od studia A24, s přehledem režijně zrealizovaná hříčka s dokonalým komediálním timingem, která ale umí zabrnkat i na temnější struny," bych napsal, kdyby tvůrci v závěrečných patnácti minutách - po scéně na školní besídce - divně nepřehodili výhybku a film tak nevyšuměl do ztracena. Je to škoda a nedokážu si to úplně vysvětlit, koncovka fakt působí, jako kdyby Borglimu došel čas a nezvládl tak napsat a natočit vyvrcholení, které by si zbytek snímku zasloužil. Přesto tam pětihvězdu napálim, letos jsem na ně byl poměrně skoupý a Dream Scenario i přes to zaškobrtnutí ční vysoko nad běžnou okolní produkci. PS: Kristoffer Borgli je pro mě objevem roku - doporučuju i jeho předchozí film Sick of Myself, který je také o člověku, který touží po pozornosti, a bizarním způsobem se mu jí dostane. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bizárek jak od Kaufmana ale bez Kaufmana s prvky Ariho Astera, bez Ariho Astera. Ideální film pro všechny, kteří jsou přejedeni konvenční filmografií a chtějí něco originální ale "On se bojí" byl pro ně moc. Cage už tak dvě dekády nebyl nejen snesitelný ale vyloženě dobrý jako zde a právě jeho extravagantní herectví, které je zde výrazně upozaděno je tím nejlepším co film nabízí. Režijně se zde najde pár dobrých, snových nápadů ale scénáristicky se film vyčerpá dříve, než by divák očekával, přestože se v polovině výrazně změní a nikdy není úplně jasné, kam bude směřovat. I přes výtky, určitě originální a zajímavé a vzhledem k délce pod dvě hodiny, můžu opatrně doporučit. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní satirická komedie Dream Scenario sleduje osudy nesmělého a zakřiknutého vysokoškolského profesora, jenž se zničehonic začne objevovat ve snech stovek lidí. A zatímco si své bizarní slávy zprvu užívá, realita se pro něj pomalu začne měnit v noční můru. Pokud předchozí (výborný) počin režiséra byl o temných stránkách touhy po pozornosti, tento je o tom, co se může stát, když se pozornosti člověku dostane až moc. Snímek neskrytě otevírá téma „cancel culture“ a je solidním doplňkem ke kvalitním filmům jako Hon nebo Tár, i když k látce přistupuje s lehkostí a humorem (nutno dodat že poměrně temným). Nicolas Cage září v jednom ze svých nejambicióznějších projektů posledních let a jeho neurotického ňoumu si zkrátka oblíbíte. Nakonec dodávám malé varování. Pokud zhlédnete trailer, budete mít vyzrazené významné části filmu včetně některých z nejvtipnějších scén. Dávejte si tedy pozor, jak moc si o tomhle snímku před zhlédnutím budete dávkovat informace. [Sitges 2023] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Keďže sa film objavil na filmovom festivale v Toronte, je to desiatykrát v rade, kedy sa na tomto festivale objavil film s Nicolasom Cageom. (Arsenal83)
  • Nicolas Cage pridal scénu stalkerov do scenára na základe incidentu zo skutočného života. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama