Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější katastrofický a romantický film. Myslím, že ho ani nejde neznat a nemít rád. Čím jsem starší, tím se mi víc líbí a tím víc u něj pláču. Celkově ve mě Titanic vzbuzuje něco vyššího. Možná i proto, že jsem se narodila 15. dubna :-)) A Leo s Kate byli naprosto úžasní..pro mě je Titanic nadčasový film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodnocení typu "tohle je nejlepší film, který jsem viděl(a)" atd... jsou velmi často slýchané, ale já si myslím, že jsou hodně nadnesené pro tuhle love story o Winsletové a DiCapriovi. Lidé, pro které je tohle ten nejlepší film co viděli nejspíš moc filmů neviděli. Titanic má skvělé vizuální efekty, ale příběh je velice předvídatelný a charaktery velice slabé, nevýrazné, ničím nezajímavé pro průběh celého filmu. Jsou jakésik "neživé". Nejlepší film roku 1997 je samozřejmě L.A. Přísně Tajné a je ostuda, že nedostal více Oskarů. Ale takový je život. Ty skutečně nejlepší filmy jsou opravdu na Oskary "ne dost dobré". Viz například Vykoupení z věznice Shawshank (7 nominací, 0 Oskarů). ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velkofilm se vším všudy, čímž myslím hlavně to, že u takovýchto projektů často přebíjí vizuální stránka samotný děj. Zde to není dotaženo až do extrému, přesto ale pokud bych chtěl o ději něco napsat, napadá mě jediné slovo - plochý. Ale přesto patří Titanic mezi povedené filmy, a to právě díky své působivosti co se týče efektů. Rovněž hudební složka je nepřeslechnutelná a spoluvytváří kus atmosféry, kterou nestihl dotvořit Cameron-scénárista při psaní příběhu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Never An Absolution [3:03] ,2. Distant Memories [2:22] ,3. Southampton [4:03] ,4. Rose [2:52] ,5. Leaving Port [3:26] ,6. Take Her To Sea, Mr. Murdoch [4:31] ,7. Hard To Starboard [6:52] ,8. Unable To Stay, Unwilling To Leave [3:56] ,9. The Sinking [5:05] ,10. Death Of Titanic [8:26] ,11. A Promise Kept [6:02] ,12. A Life So Changed [2:13] ,13. An Ocean Of Memories [7:57] ,14. My Heart Will Go On (Love Theme) - Celine Dion [5:10] ,15. Hymn To The Sea [6:26], ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady rozepisovat, jak je to strašně romantický a nebo že to má slabej scénář, protože to jsou kraviny. Tenhle film je jeden velkej milostnej příběh zasazenej do katastrofy a s tim se musí počítat a s tim se na to musí koukat. To je pak težký, když se de někdo koukat na dokument o Titanicu a dostane tohle. Prostě a jednoduše to je velkofilm se všim všudy. Nechybí nic, ať už jde o velkolepý scény, nádhernej příběh nebo úžasnou hudbu, Titanc tohle všechno splňuje a i přes svojí značnou délku nenudí ani chvilku a závěrená půlhodinka je úžasná. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (383)

  • Ve scéně, kdy se Rose (Kate Winslet) dívá do hvězdné noční oblohy, byly v původní verzi z roku 1997 špatně vyobrazená souhvězdí. Režisér James Cameron na to byl upozorněn astrofyzikem Neilem deGrasse Tysonem se slovy: „Normálně se nezabývám chybami režiséra. Ale film byl uveden na trh jako historicky velmi přesný, tvůrci vynaložili velké úsilí na vytvoření dobového díla, a tak jsem chtěl poukázat na tento detail.“ Cameron, známý svou precizností, se proto zasadil o to, aby 3D verze z roku 2012 už byla v tomto akurátní, a nechal oblohu ve scéně vyrenderovat přesně takovou, jaká mohla být vidět očima Rose 15. dubna 1912 okolo 4:20 místního času. (imaginer21)
  • Na Titaniku bylo 123 Irů utíkajících před chudobou své země. Přežilo 44 z nich. (Duoscop)
  • Keď James Cameron navrhol Kate Winslet, žeby chcel pre postavu Rose zafarbiť jej vlasy na atypickú červenú, nadšene súhlasila. Sama sa ale vyjadrila, že zbaviť sa po natáčaní tejto farby a vrátiť sa späť k svojej prirodzenej blond jej trvalo viac ako dva roky. Preto vo všetkých ďalších filmoch ako Romance a cigarety (2005), Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004) či Koleso zázrakov (2017), kde sme ju taktiež mohli vidieť v červených vlasoch, si už Kate žiadala parochňu. (matthew.17)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama