Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na ten heroin, co vám tak chutnal? Jak je možný, že sou v hrnci všechny přísady (Joaquin Phoenix, Anna Paquin v plavkách, Ed Harris, kritika armády, černej humor), vaříme to na těch 85 stupňů celejch šest hodin a stejně nás to nesjede? Buffalo Soldiers je noc strávená na diskotéce s extází v hubě, na kterou zapomenete jen pár dní poté. Snad jen si vybavíte tu docela hezkou holku, co vám sem tam postavila vojáčka do pozoru. Jak že se ta blbka jmenovala? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americké posádce v západním Německu sice na první pohled šéfuje plukovník Berman (Ed Harris), ale ve skutečnosti zde vládne specialista Ray Elwood, hlavně díky své schopnosti sehnat komukoliv cokoliv, od nového mercedesu až po tvrdé drogy. Všechno se ale mění příchodem seržanta Lee, který na základně nastolí tvrdý režim, ale hlavně jeho dcery (Anna Paquin), do které se Elwood bezhlavě zamiluje ... Tři čtvrtiny mi film připomínal americkou (a hlavně méně vtipnou) kopii našeho Copak je to za vojáka. Vojín potížista si nabrnkne dceru nadřízeného, což mezi nimi rozpoutá vražedný boj. Buffalo Soldiers k tomu sice přidává atmosféru Západního Německa pár dní před pádem Berlínské zdi, a dalších vážnějších témat (obchod s drogrami, rasimus a šikana), ale trochu mi zde chyběly vtipné scény (pár jich zde bylo, ale působily trochu prvoplánovitě - tank řízený zfetovanými vojáky či Elwoodův mercedes jako cíl cvičné střelby). Za to si ale vůbec nestěžuju na herecké obsazení - Joaquin Phoenix zde má jeden z nejlepších svých hereckých výkonu, a Ed Harris, Scott Glen či Anna Paquin mu zdatně sekundují. Obecně jsem vcelku spokojený.. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

DRAHÚŠIK, MôŽEM SI ELWOODA NA CHVÍĽU POŽIČAŤ? POTREBUJEM, ABY PRE MŇA NIEČO UROBIL. Trocha nezvyklý pohľad na fungovanie armády USA, ale o to viac zábavný. Drogy, krádeže, násilie a nevyhnutná dávka humoru sú základnými elementmi tohto filmu a či sa človek bude pri tomto filme baviť záleží na tom, aký druh humoru preferuje. Mne osobne sa táto netradičná sonda do chodu vojenskej základne veľmi pozdávala a výborne som sa bavil. Výnimočne trocha kriticky sa staviam k scéne s tankom, ktorá gradovala až do absurdity, ale v konečnom dôsledku bola pre príbeh nepostrádateľná (chudák chrobák). TO JE MOJA REČ, PANE. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Každému z nás ta nuda lezla na mozek. A samozřejmě se z toho každý snažil vytřískat co nejvíc.“ Do nic nedělání ( kromě čilého kšeftování s čímkoliv) vpadne nový velitel. A když už není ta opravdová válka, tak proč si nestřihnout soukromou! Zfetovaná armáda hrající si s ostrými náboji do všech možných zbraní, občas i nějaká ta nukleární střela je k dispozici, která se neztratí v čase ani prostoru „Kde je vůbec Berlínská zeď?-V Berlíně, ty debile. -Já vím, že v Berlíně. V který zemi?-V blbým Německu. Západním, vole. -Západní Německo?A v kterým jsme teda my? -To jsme v Západním Německu nebo ve Východním? - Ve Východním.-My jsme v Západním, ty idiote.-Jaký je v tom rozdíl? Kdybys mě zabil, nevím.“ Velmi uklidňující :- ). „Vždycky je nějaká válka, někde, s někým.“. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Docela obstojný protiválečný film, který s nebývalým nadhledem kritizuje poměry v americké armádě. Z celého toho dějového mišmaše mě asi nejvíc zaujala romantičtější linka příběhu, kdy hlavní hrdina v podání již tradičně skvělého Joaquina Phoenixe usiluje o dceru svého nadřízeného, s nímž zrovna moc dobře nevychází, a tak se rozhodne pro sladkou pomstu, která se mu malinko vymkne z ruky, když velmi záhy zjistí, že mu dotyčná není lhostejná. (75%) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama