Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

genetique 

všechny recenze uživatele

Victor Salva je zaujímavá postavička vo filmovom priemysle. K svojim filmom si píše aj scenáre, zaujímavosťou je, že ide vždy o filme určené pre určitú škálu diváckej spoločnosti. Buď sa venuje čisto horrorovým záležitostiam, jeho 'Jeepers Creepers' projekty sú pomerne známe, alebo odbočí do vedľajšej uličky, kde nachádza uplatnenie ako tvorca zaujímavých drám, ktoré spojí vždy s malou, neškodnou a potenciálnou nádielkou fantasy. Podstatné však je, že táto ulička nie je slepá a tieto filmy si našli ku mne a k mojej spokojnosti cestu. Námet filmu je jedinečný a univerzálny. Som rád, že Salva sa s ním držal pri zemi a ponúkol nám decentný príbeh, z ktorého sa však dalo vyťažiť zásadne viac. Herci hrajú pomerne slušne a z výkonu Seana Patricka Flaneryho som bol milo prekvapený. Zaujímavosť a atmosféru filmu, z ktorej som bol značne unesený, mi pripomenula film 'Phenomenon'. 75%. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyčnievaš z davu? Tak za to zaplatíš! Bělásek je živá výčitka, jeho duša je čistá, ako čerstvo napadnutý sneh. Môže snáď niečo viac rozzúriť tupé hlavy, pre ktoré je vrcholom blaha požieranie steriodov a šikana bezbranných? Ako veľmi sa mýlite vy všetci, ktorí si súcit pletiete so slabosťou. Prežiť vo svete ľudí, vnímať všetkú krutosť a dobrovoľne sa neodporúčať na onen svet, chce kurevskú dávku kuráže. To ale tí, ktorí radšej odvracajú oči nevedia, pretože život na spôsob nevidím a nepočujem, je tak pohodlný... Chápem Běláska, viem aké to je hanbiť sa za vlastný druh a želať si, aby som k nemu nepatrila. Dovoľte detskej časti vašej duše nahliadnuť do pravej tváre sveta, ale nebuďte prekvapení, keď vás rozplače. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Velezoufalá blitka o nepochopené duši přecitlivělého kokota, který má sice hrozně načteno, ale zjevně z knížek vůbec nic nepochopil, protože se všemu diví jak dementní Lojzíček z dolní chaloupky. Krom toho, že je hodně elektromagnetický, je taky úplně vylízaný a když se chová jako čurák, tak se pak hrozně diví, že ho nikdo nemá rád. Děj filmu je tak příšerně na palici, že jsem to dokoukal už jen proto, že jsem byl zvědav, jakou další píčovinu tam scénárista vymyslel. Pokud se chcete podívat na film o podivném outsiderovi, ale bez toho, abyste celou dobu čekali, jestli bude nějaký coming-out a bílý hovád se konečně objeví na love parade v duhovém, pusťte si raději Forrest Gumpa. Naštěstí film skončí tím, že toho kreténka vezme čert. Musím uznat, že v ranku sentimentálních kundovin o nepochopených buznách je tenhle film úplně na dně. Hnus. Jedna hvězda ani nevím za co. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bělásek v sebe ukrýva myšlienku, nad ktorou by sa mal skutočne každý z nás zamyslieť. Škoda, že po odoznení tituliek väčšina ľudí na dané posolstvo veľmi rýchlo zabudne. Žijeme totiž v dobe, keď technológia prekonáva humanitu, ale raz, aspoň dúfam, ľudstvo prekoná každú technológiu. __ Charakter hlavnej postavy je natoľko silný, ľudský, nevinný a svojím spôsobom "nadpozemský", že dokáže udržať film po celú stopáž vo vodách nadpriemeru. Ak by však Salva o niečo viac zapracoval na scenáry, odobral zopár maximálne zbytočných scén, ktoré boli akoby len vsunuté do počtu, mohol som pridať ešte jednu hviezdu navyše. Mimochodom, sentimentalita snímku mi ani na sekundu neprekážala. A pokiaľ sa už podobná scéna (kde by bolo onej sentimantelity až príliš) hypoteticky mohla naskytnúť, tak ju (opäť) skvelý Goldsmith so svojím soundtrackom zamietol pod koberec, dodal konkrétnej scéne plnú dávku uveriteľnej(!) citlivosti, empatie a letmou rukou občasne zabrnkal na strunu romantiky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)
  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)

Reklama

Reklama