Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozdílní podnikatelé – inovátor Mike Lazaridis (Jay Baruchel) a obchodník Jim Balsillie (Glen Howerton) – spojili své síly v podniku, který se za více než deset let stal celosvětovým hitem. Přístroj, který jeden z nich vynalezl a druhý prodával, byl BlackBerry, návykový mobilní telefon, který změnil způsob, jakým svět pracoval, hrál si a komunikoval. Ale současně s tím, jak BlackBerry stoupal k novým vrcholům, začal se ztrácet uprostřed války smartphonů, nerozhodnosti managementu, která nakonec vedla k rozpadu jednoho z nejúspěšnějších podniků v dějinách businessu. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád telefonu Blackberry, o kterém dnešní mladá generace již zřejmě ani netuší. Podobně jako velikáni typu Google nebo Microsoft začínali v "garáži" a vypracovali se na společnosti, která ovládala většinu trhu. Začátek filmu je takový nudnější a já si říkal, že parta mimoňů bez emocí to nemůže utáhnout, ale pak přichází cholerik Jim a vzniká nám tu nesourodá chemie, která ukazuje, že byznys potřebuje obě strany mince: tiché introverty, kteří to vybudují a hlasité hovado, které to prodá. V rámci žánru životopisných filmů nejde o nic převratného, dá se to srovnat s filmy o Stevu Jobsovi (který má i zde malou, ale pro děj důležitou roli) nebo Zakladatelem o McDonnaldu. Schéma vyprávění je víceméně podobné a pokud vás zajímá svět techniky a byznysu, určitě by vás to mohlo oslovit. Hodnocení: 75 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Další z řady podobných snímků, které se na plátně objevily. Nemá to úplně největší tah na branku, ale natočený, a hlavně zahraný je to dobře.. Ten vývoj postav tam byl vidět. Jen to bylo takový povrchní, hlavně ve vztahu k práci. Z okolí postav se toho příliš nedozvíme, což mi ale nijak moc nevadilo.  Celkem povedený. 60%. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"They call them Crackberries." Film Matta Johnsona (Nirvanna The Band, Operation Avalanche) o mobilu z Kanady, který jste možná měli před iPhonem. Očekávejte spíše komedii s odkazy na Doom a další nerdoviny natočeno skoro dokumentárním stylem než drama ve stylu Fincherovy The Social Network. Sledujeme 3 těžká období v životě společnosti Blackberry, přetržky v konferenčních místnostech a slovní bitky mezi nerdy a korporátními žraloky. High risk, high reward anebo Hard fail. Skvělá maličkost s bílým šumem z Číny. Těším se na Jonhnsonův nový film, kterým by měla být filmová adaptace Nirvanna The Band The Show a měl by se točit už tohle léto. Čistě kanadský tvůrce, jehož filmy se zaslouží vyhlížet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že pro tenhle druh dramat mám celkem slabost a Blackberry je další fajn přírůstek. Především letos se s němi roztrhl pytel, ať jde už o výborný letošní Tetris či Air, tak se nesmí zapomenout ani na Social Network, Steve Jobse a Zakladatele. Blackberry má sice ze všech nejteleviznější vizuál, nemá silný herecký cásting a je to hodně Retro, ale i tak jde o zábavný počin, kde nechybí humor, silné herecké výkony- především Glenn Howerton je boží a baví celý ten rozkvět a následný pád s příchodem Applu na scénu.  Bavilo. Potěší odkazy na starší hry ( Narážka na Dooma super) a taky pomrknutí na známé velké společnosti ( NHL, Nintendo, Motorola, Misrosoft aj).7/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Co je to ten Doom?" "Hrál jste někdy Wolfensteina?" Pokud Vás při podobných hláškách šimrá, může se Vám BlackBerry líbit. V poslední době se s podobnými životopisnými filmy roztrhl pytel ale netroufám si tvrdit, jestli vznik telefonu BlackBerry, (který měl hlavní úspěch v USA a v ČR si moc fanoušků nenašel) je dostatečně nosné téma pro celovečerní film. Není to špatné, je to slušně natočené i zahrané, ale ne dostatečně zajímavé. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že ide o jeden z mála kanadských filmov, ktorý sa v Kanade dočkal tak širokého uvedenia (viac ako 200 kín), stal sa tam kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Carl Yankowski, ktorého stvárnil Cary Elwes, zomrel 13. mája 2023, len deň po uvedení filmu v Kanade. (Arsenal83)
  • Rozšírená, serializovaná verzia filmu sa vysielala ako trojdielna miniséria v televízii CBC na jeseň 2023 s použitím záberov, ktoré neboli zahrnuté do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama