Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silo mi sadlo ako sviňa! Namakaná atmosféra, premakaný príbeh, úvodná znelka ppči... Síce mi v priemere, po hodnotení každej jednotlivej časti, vyšli "iba" štyri hviezdičky, čo som sám teda čumel, celkovo však tomu udeľujem bez zaváhania plnú paľbu. Na každú jednotlivú epizodu som bol nažhavený a nemohol som sa jej dočkať tak, ako sa už nemôžem dočkať netrpezlivo druhej sezony. V 2024!!! Oni ma chcú asi zabiť... ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

3,5* // Dobrej začátek i konec, ale prostřední epizody byly docela vata, kdy postavy řešily podle mě nedůležitý a nezajímavý věci. Knížku jsem četl, ale vůbec si ji nepamatuju, takže nemám problém s případným odkloněním od předlohy, ale přišlo mi, že ve většině epizod docela promarňovali potenciál tématu. Snad bude druhá série lepší. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle kvalitní Sci-Fi postapo jsme tu hodně dlouho neměli, začátek se pro někoho možná může zdát pomalejší, ale všechno postupem času chytá svůj spád, správně poznáme všechny hlavní i vedlejší postavy, což se zužitkuje v posledních třech dílech, které člověka nechají v tom největším napětí a gradují opravdu ve velkém. Poklonu musím poslat taky režisérům a kameramanům, už dlouho mě takhle v minisérii neuchvátil vizuál a styl vyprávění. A ani nemluvě o Rebecce Ferguson, pro niž by postava Juliette Nichols s klidem mohla být její životní rolí. Apple TV+ trefil další jackpot a já teď slavím, protože jsem si nic nezjišťoval o knihách, díky čemuž se mi vyhnulo tohle (ne)porovnání a jednoduše mě tenhle svět pohltil. Další série musí být banger ! 1. série - /95%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zatím jediná věc, která mě zaujala od pol. tak, že jsem ji začal fjénovati plnou pozornost, když jsem to opět viděl náhodně. Po shlédnutí posl. dílu, respektive jeho úplného závěru (který je ve světle přečteného prequelu, pořízeného pár dní po dokoukání 1.s.  spolu se závěrečným dílem jm. Prach poněkud úsměvný, leč stále efektní) jsem zjistil, že to nemůžu dostati z hlovy. Tak jsem šel do 2 knih, což se mi nestalo takových 15 let, minimálně. Obsazení zcela jednoznačně vede Rebecca Fergusonová (tak šwédka, ne?) aka Julča Nicholsonovic ze sila 18 a ani po velmi dlouhé době viděný Tim Robbins si neuřízl ostudu. Následuje Will Patton (to je ten hajzl, co zatápěl Pošťákovi :) v 2018 s velmi podobnou rolí v Haddonfieldu a zde jako roztomile uťáplý prosazovatel zákona. Os. jsou tak trochu do počtu, včetně rapera, který o dost více zaujal v T4, než zde a když se jedná o Netflus či jabko, beru ho zde jako splnění kvót. Jistě ne proto, že by to snad byl špičkový herec, což není. Zde mu stačí se jen většinu času, koukati jako zamyšlený Belzebub. Pokud by ovšem jeden z důl. vládců Pekla, byl černoch. Vizuál je parádní, včetně znělky a ost dávám 100% byť má jen 55min. což je vzhledem k celkové stopáži 1.s. absurdní ale lepší, než Dohodou do oka. Skladatele to očividně bavilo o dost více, než Jeníček s Mařkou: lovci čarodejnic. Na 2.s. určo hodím čučku, jen už s tím rozdílem, že až ji jablkoň zveřejní, budu už dávno věděti, jak to celé dopadlo. A to jsme teď teprve v +/- pol. 1.knihy. O co celkově jde, vím už nějakou tu dobu, díky prequelu.  Vítejte v roce 2345. Operace 50 Světového Řádu se blíží svému vyvrcholení. P. s. pokud nepočítám posl. 2min. posl. dílu, tak za vrchol považuji stále opravu přehřátého reaktoru (a stejně jako jiné, mě fascinuje, že díl, který je jinak docela o ničem, má nejsilnější účinek včetně mjůzik v sequenci, ukazující něco takového, jako opravu reaktoru) včetně jemu přidělené skladby na ost, příznačně nazvanou Overheating. Jedno z největších přequápek tohoto roku. O knihách jsem neměl ani tucha a o tv s. už tuplem ne. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Čo keď to, čo vidíme, nie je skutočné? Dobrých sci-fi nie je až tak veľa. Silo sa ale vydarilo perfektne a pokiaľ ste nečítali knižný bestseller, budete v napätí po celý čas. A ak si myslíte, že ste celú záhadu už dávno rozlúštili, možno je to celé úplne inak. Temný vizuál, Rebecca Ferguson hrajúca ako o život a jedno podzemné silo, v ktorom sa musíte podriadiť zvláštnym nariadeniam spoločenstva. Apple TV+ to s tými seriálmi vie. Čas na čistenie! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama