Reklama

Reklama

České chaty snů

(pořad)
TV spot
Reality-TV
Česko, 2023, 40 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Češi jsou národem chatařů, a tak se trojice kamarádů Sebastian, Petr a Martin rozhodnou lidem chaty impozantně zrekonstruovat, aby se z českých chat staly chaty snů. (TV Prima)

Zajímavosti (5)

  • V první sérii seriálu nás přestavbou provázeli Ing. arch. Petr Portych, MgA. Sebastian Wojnar a Ing. arch. Martin Štrouf – ten záhadně zmizel přímo v jednom z dílů a nahradil jej Ing. arch. Ondřej Zdvomka. Petr Portych pochází z Českých Budějovic. Absolvoval studium architektury. Už od střední školy se pohybuje v oboru, kde si postupně vyzkoušel všechny možné profese a výstavbu si osahal v praxi. Spolu s Martinem Štroufem provozuje ateliér Apostrof architekti. Martin Štrouf se narodil v Praze, kde také absolvoval Fakultu architektury ČVUT. Po studiu založil ateliér Apostrof architekti.  Působí jako pedagog na Fakultě architektury ČVUT a je autorizovaným architektem České komory architektů. Sebastian Wojnar je absolventem Akademie výtvarných umění Praha – Školy Jindřicha Zeithammla a Školy Vojtěcha Míči. Ondřej Zdvomka žije a pracuje v Bohumíně. Architekt, který se soustředí na věci podstatné pro život, a neřeší ty, na kterých tolik nezáleží. Zejména při navrhování. Svého času hlavní architekt Frýdku-Místku, dnes architekt na volné noze. (sator)
  • Tvůrce hudby k cyklu si půjčil i slavnou melodii z filmu Zvíře (1977). (sator)
  • Z pořadu by se mohlo zdát, že přeměna chaty trvá pár dnů a přeměňují ji tři kamarádi. V realitě však přeměna trvá téměř rok a jsou najaty různé stavební firmy a designéři, kteří se na práci podílí. (Aporol)
  • Vůz, který používají řemeslníci, je Jeep Gladiator Overland. (sator)

Reklama

Reklama