Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože pro středověk není nic nemožné, může mladý právník Richard Courtois (Colin Firth) v zapadlém městečku na francouzském venkově obhajovat prase obviněné z vraždy, a jako svědky povolávat myši. To je v pořádku. Ale rozhodně nemá hledat pravého vraha, příliš se zajímat o soukromé záliby místního zbohatlíka a mít poměr s cikánkou, která chce osvobodit své prasátko. (Jezinka)

(více)

Recenze (62)

italka63 

všechny recenze uživatele

Zase až tak moc mě tohle středověké drama ze soudní síně z vesnice nedaleko Paříže, kam přijíždí mladý právník, nevzalo. Hlavním hrdinou se stává černé prase, které údajně uteklo kočujícím cikánům a zabilo dítě, čímž se ještě více zdramatizovala situace kolem současného problému s čarodějnicí a odkrylo hlubší problémy.Ale ať se mladý a sympatický Colin Firth velmi snažil, nezanechalo tohle zpracování ve mě nějakou hlubší stopu, takže jen tři hvězdy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

historický román s - pro dnešek - absurdním námětem mě nezklamal a protože nechybí ani nadhled, tak mě to bavilo. Výrazově i herecky je na úrovni a příběh drží stále v napětí a díky tomu si slabší 4 hvězdičky u mě vysloužil. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem rikitiki. Tohle je hraní si na středověk, resp. dělání si prdele ze středověku, vysmívání se té tehdejší tuposti. K tomu se vezme jen něco, co se nám hodí do krámu, aby byl ten výsměch co nejlepší. Děj, kostýmy, chování postav, to vše mi zde přišlo hodně slabé, a některé situace zbytečně přehnaně zveličené, aby se jó moderní člověk, civilizovaný člověk pobavil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obhajovaní svině u soudu. Neděje se to i teď..? Interesantní fraška z francouzského středověkého venkova, která s lehce detektivním nádechem přibližuje tehdejší nezvyklé justiční praktiky (něco jako Právo a pořádek ve chlívě). Vše klátící Firth se zmuchlanýma tesilkama na hlavě, kněží Holm se sympaticky pragmatickým přístupem, nahé vnadné ženy s depilačními anachronismy a spíše stylizovaný než nějak špinavě autentický pohled do doby, kdy bylo protiprávní lítat na koštěti a líbat ďáblovu řiť.. Je tu jeden zvláštní paradox. Říká se středověké tmářství, ale když nyní někoho svým útokem usmrtí zvíře, je většinou rychle zabito či utraceno. Tehdy alespoň dostalo právního zástupce a mohlo doufat v osvobození při soudním procesu. Třeba zrušit líčení, protože nebyl zajištěn překladatel, svalit to na nepříčetnost nebo podplatit soudce nabídkou sexu.. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Absurdní, kritický, trochu zvrácený, mráz na zádech vyvolávající a přesto zvláštně lehký film. Soudní proces nejen o praseti, znásilněné oslici a čarodějnici ve středověké Francii, kde platily trochu jiné zákony. Film bez příkras, který se nebojí z hlavního ne až tak kladného hrdiny dělat hlupáka a dokáže diváka překvapit i v samotném závěru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Kromě studií v Londýně se film natáčel i ve francouzské středověké vesnici Pérouges. (biker)

Reklama

Reklama