Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch chlapov vrátane kňaza, navštevuje odľahlé miesta Ameriky o ktorých majú podozrenie, že sa v nich nachádzajú upíri. Ich poslanie je jednoduché. Skántriť každého, ktorý im skríži cestu. Jedného večera však natrafia na obzvlášť silného jedinca. Vtedy Jack, vodca malej skupinky pochopí, že ide o hlavného vodcu, ktorý je dôsledkom celého krvi prelievania. Boj s týmto upírom však bude tvrdší ako s hociktorým iným. Hlavný vládca temna si totiž chystá svoju armádu pre obrad, ktorý z neho spraví denného tvora. Bez ohľadu nato, že sa vo filme nachádza niekoľko celkom slušných gore scén, bez ohľadu nato, že sa vo filme objavujú známe tváre, tento horor o upíroch je jeden z najslabších aké som videl. Darmo si Carpenter pripravil efekty či kulisy ako z kovbojky "Ten krát na západe", keď zabudol na najpodstatnejšiu vec. Pohrávať sa s myšlienkou vytvorenia atmosféry či napätia, zrejme pre neho bolo neriešiteľným rébusom. Scénky plné prestrelok, či drsných kecov mňa nijak neohúrili a navyše plynú rýchlejšie, ako ubúdanie otázok v relácii "Páli Vám to?". K doprovodnej hudbe sa ani nevyjadrujem. Tá mi pila krv viac, ako hociktorý upír. "Carpi" odviedol len o trošičku lepšiu prácu, ako je priemer - 55%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A to jen za Jamese Woodse, protože jinak je to opravdu blábol. A tolik na oko scén a záběrů kamer, kde herci stojí seřazení do "působivé" scenerie jsem už v jednom filmu dlouho neviděl. Upřímně nechápu, jak tomu mohl někdo natočit pokračování, když i první je ohranější, než magnetofonová páska s varováním před jaderným spadem po padesáti letech od atomové války. Příběhy o upírech mám rád, ale tohle je dávno stokrát omletý klišé bez něčeho zábavnějšího, a to včetně akčních scén a úplně bez atmosféry. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tyjo ten Carpenter musel bejt v tu dobu nějakej nasranej ne, že z něj vypadla tahle bezprecedentní řezničina, ve který James Woods fackuje ženský, mlátí kněze telefonem a když se dostane k nějakýmu tomu upírovi, tak mu úplně zbytečně vystřílí zásobník ze dvou centimetrů do obličeje. Me gusta! V tom roce navíc do filmového éteru vtrhl další bezskrupulozní lovec upírů a to Blade. Pro zubaté predátory to horší rok být nemohl. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Tento film mám veľmi rád. Má jednoduchý dej (človek nemusí moc premýšľať), skvelé hlášky hlavného hrdinu v podaní výborného Jamesa Woodsa a dobrú hudbu. Problém je možno v tom, že ho natočil John Carpenter, od ktorého by niekto možno čakal viac. Mne osobne ale stačí aj takáto "oddychovka". Ja mám rád tzv. Carpenterove béčka a nevadí mi ich jednoduchosť (nechcel som povedať primitívnosť), i keď existujú výnimky, v ktorých mi to prekáža (napr. Duchovia Marsu). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama