Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi líbil, hlavně prostředí, souboje a herci. Vynikající dobrodružný film, u kterého se nebute nudit. Prostě to napětí, ta romantika a do toho humorná jiskra mezi Hopkinsem a Banderasem... Toto zpracování příběhu o Zorrovi je velmi povedené, a to i díky výborným a charizmazickým hercům. Catherine Zeta-Jones je tady vážně sexy Hopkins v roli stárnoucího učitele byl více než dobrý, Banderas který dodává filmu tu správnou vášeň, role mu padla jako ulita. Bavilo mě to a kdykoli si to rád zopakuji. A doufám, že se film udrží v červené barvě. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočená filmová záležitost o legendárním hrdinovi v černém, která nabízí v jistých místech tuctový děj, ale na druhou stranu zase hvězdné a sympatické herecké obsazení. Ikdyž je už od začátku tak nějak jasné, jak to nejspíš dopadne, tak i přesto se mi právě závěrečných dvacet minut opravdu líbilo. Zkrátka v rámci možností a žánru jde o lehce nadprůměrný film, který nepostrádá akci, napětí, romantiku a také spoustu klišé. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka Michaela Campbella. Šermířský souboj střídá souboj, většinou velmi pohledné choreografie. Mezi Antonio Banderasem a Catherine Zeta-Jones to perfektně jiskří, emoce střídá emoci, ač je příběh rázu telenovelního (nevyřízené účty, zavraždění příbuzní, ukradené děti) ani na chvíli neztrácí tempo. Hudba stojí za poslech a flamenco Alejandra a Eleny patří k mým nejoblíbenějším tanečním scénám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Martin Campbell po bondovke Golden Eye s Pierce Brosnanom sa rozhodol natocit tento krasny film. Filmu vladnu vyborni herci, z ktorych hlavnu pozornost na seba strhava Hopkins, ale sekundovat mu stihaju aj krasna Catherine Zeta-Jones a Antonio Banderas /A to Banderasa mam osobne na haku ....../. Bombasticka vyprava, vyborne akcne sceny, dialogy a zrucna reziserska ruka M. Campbella zaistuju filmu 89 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones bol v tom čase vo falošnom dôchode, takže sa Hollywood rozhodol oživiť dobrodružný žáner. Mumie a Zorro sú najznámejšími pokusmi. Zorro však túto šermovačku o divácku pozornosť voči Múmii prehral vtedy a prehráva ju svojou pozíciou aj dnes. Nezabudnuteľnou sa však stala skvelá chémia medzi ústrednou dvojicou. Catherine Zeta-Jones tu predvádzala vrcholnú akosť svojho šarmu a nakopla svoju kariéru. Antonio Banderas už patril medzi Nájomných vrahov a bol aj Desperado. Ten už teda len potvrdzoval svoj zámorský status. Režisér, ktorý dvakrát veľmi úspešne resuscitoval Jamesa Bonda, nám priniesol zbytočne dlhý, ale na akciu a mačo flirtovanie neskromný biják. Z predlohy vyťažené maximum, to áno. Ale aj tak to na moju dojmovú strunu nedokázalo zabrnkať. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Když Zorro (Antonio Banderas) sjíždí v dolech kopec na lopatě, lze všimnout, že ji má pevně připoutanou k nohám. (Sign)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama