Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

nash. 

všechny recenze uživatele

Po lehce škobrtajícím úvodu se rozjíždí překvapivě svižná, pohodová a zábavná komedie o tom jak se taky dá řešit finanční krize. Jim Carrey a Tea Leoni vytvořili dokonalou dvojku, která perlí zejména v části pomalého úpadku rodiny na finanční dno a během prvních pokusů o loupež, které nemají chybu a patří k tomu nejzábavnějším z celého filmu („Tys to vážně udělal? Vyloupil jsi je?“ „Ne, ale měl jsem limču a nezaplatil.“) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý krát mi táto Carreyovka neprišla lepšia, čo je veľká škoda, lebo Jim je môj obľúbenec. Nebolo tam toľko vtipu aby som sa váľal smiechom, aj keď zopár vydarených vtípkov tam bolo. Jim Carrey tu je trocha nevyužitý a film nedokázal utiahnuť. Téa Leoni tiež nevynikla po boku Jima. Je to dosť predražená komédia, za tých 100 melónov by sa dalo oveľa viac. Scenár by sa zišiel nejak poprepisovať, teda zachovať podstatu, ale zabaliť to do jednoduchosti a plynulosti, pretože sa mi to zdalo trocha zmätené, ako by režisér nevedel čo vlastne chce. Je to veľmi slabý nadpriemer. 65% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Soudě dle původního názvu, cílem filmu bylo hlavně diváky pobavit. To se mu celkem úspěšně daří, i když vážněji míněných momentů je tu také hodně. Hlavní herecká dvojice Jim Carrey a Téa Leoni vypadá dohromady báječně a nejspíš se při natáčení slušně bavila. Přesto mám takový divný pocit, že nechybělo moc a mohli natočit opravdu vynikající komedii, tahle je jenom solidní. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi milé překvapení na to, že jsem čekala průměrnou bláznivou komedii. Tato měla dokonce hlavu a patu a bylo v ní plno odkazů na reálné skutečnosti. Přiznám se, že "business world" mi opravdu není cizí, takže u sledování tohoto filmu jsem jednání všech postav naprosto chápala, dokonce jsem si představovala sebe v podobné situaci. O humorné okamžiky zde není nouze, Jim a Téa hrají výborně sehranou dvojici a celá zápletka jde mimo jejich vztah, což je příjemná změna oproti většině ostatních komedií. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovor mi Jack.“ – „Podobne.“ Dnešným mladým sa ťažko vysvetľuje, že boli doby, kedy bol Jim Carrey boh. Jeho filmy boli kasovými trhákmi na celom svete (MASKA, BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 - 2, BATMAN NAVŽDY), pretože nasadil brutálnu komiku, akú proste nikto iný v Hollywoode nebol schopný ponúknuť. OPRAVÁROM v roku 1996 prišiel zlom – na jednej strane získal rekordný honorár 20.000 000 dolárov za film, ale zároveň sa začal zosúvať z divákovej priazne. O čo úžasnejší bol v dramatických rolách (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI, MAJESTIC, VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE), o to smutnejší bol pohľad na jeho čoraz kŕčovitejšie návraty k situačnej komike, z nich zďaleka najlepším bol vyložene priemerný BRUCE, VŠEMOHÚCI (prípadne šialený GRINCH). FINTY DICKA A JANE nakrútil režisér výbornej sci-fi paródie GALAXY QUEST, napísal ich Judd Apatow a Carrey okrem titulnej úlohy vzal i produkciu (s Brianom Grazerom, dvorným partnerom Rona Howarda – APOLLO 13). Ich film sa bohužiaľ naťahuje ako sopeľ. Mala to byť satira? Heist movie? Ak to druhé, ťažko znechutenému divákovi vysvetlíte, prečo k prvému prepadu dôjde tak neskoro. Scenár je slabý a dialógy také priemerné, aká priemerná vždy bola Téa Leoniová. Jim začína byť v scénach á la „opitá bábka“ trápny. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama