Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (312)

Juto 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane je kriminálna komédia pre ľudí, ktorí majú radi Jima Carreyho. Tento film je o niečo dramatickejší, než na čo sme u neho zvyknutí, no aj tak má film niekoľko dobrých veselých momentov. Téa Leoni sa v tejto komédii perfektne hodí k Jimovi Carreymu. V podstate, ak ste fanúšikom Jima Carreyho, tento film sa vám bude páčiť. 6/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zatiaľ najslabší (celovečerný) film jima carreyho: pár kostýmov, pár pesničiek a pekná téa to sotva ťahajú na slabé 2, a to i napriek detailíkom ako trávnik, štekajúci pes a španielsky hovoriaci syn - to už je totiž klasická, tradičná výbava hollywoodskych rodinných komédií a dá sa s tým narábať oveľa zábavnejšie; je to síce krátka, no predsa len nezáživná nuda; nevidel som pôvodnú komédiu, ktorej je tento nepodarok remakeom, s jane fondovou, no nechápem, že do tohto jim (nielen herecky, ale aj produkčne) šiel, je to slabé; a judd apatow na scenári? - sa tiež veľmi nepredviedol; ruku na srdce: aké je vlastne morálne posolstvo tohto filmu? veľmi zvrátené - vskutku skazená vizitka hollywoodu; záver je úplný riedky čaj, no proste - zabudnúť, že ste to videli, vôbec nie je hanba... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey dokáže i ze scénáře na kterém by pohořel kdejaký komik udělat alespoň podívanou při které se pobavíte a ani ne moc ponudíte. I když na jeho Masku nebo Ace Ventura to zábavně rozhodně nemá, spíše se to podobá i tak trošku zápletkou zkrachovance Bruce Allmighty, ale i tak je to jeden z jeho horších filmů, které jsem doposud viděl ( a jsou to snad od roku … všechny). Je to docela dobrá podívaná do kolektivu, protože i když vám ujde jedna scénka, tak vám to rozhodně chybět nebude. (( :: ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dick Harper (Jim Carrey) je po mnoha letech povýšen na víceprezidena společnosti Globodyne. Bohužel ihned poté je společnost vytunelována jejím majitelem (Alec Baldwin), a spousta zaměnstanců (včetně Dicka) přijde ze dne na den o práci. Bohužel, tím že byl Dick chvíli před tím jmenován do perspektivní funkce, dala jeho žena také výpověď a domů si nakoupili spoustu nových věcí, čímž si vyčerpají jakékoliv finanční rezervy. Po mnoha pokusech najít si jinou práci Dick zjistí, že nejsnadněji vydělané peníze jsou peníze, které vydělal někdo jiný. Po několika nezdačených pokusech se spolu se svojí manželkou stávají v tomto oboru přeborníky, ale jedna věc jim ke štěstí chybí - pomstít se majiteli Globadynu, který všechno toto způsobil ... Nutno přiznat, že ačkoliv celý film je o Jimu Carreym, tak vůbec nejde o nějakou ztřeštěnou komedii typu Ace Ventury či Blbý a blbější. Naopak jde o vcelku příjemnou komedii, která si střílí ze současného stavu společnosti a afér typu Enron, ale zároveň - v druhé polovině si bere příklad z gangsterek typu Bonnie a Clyde. Malá role Aleca Baldwina (obtloustlý a zarostlý majitel Globodyne) taky potěší, jako by mu byla role psaná na míru. Protě lepší průměr, žádná oskarovka ale na pobavení tak akorát... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je asi dosť zlé keď pozeráte komédiu,zasmejete sa tri krát a zvyšok odzívate alebo si hovoríte, že čo za shit to pozeráte. A asi by sa nemalo stať, že po projekcii komédie ste totálne otrávený. Vôbec nič proti "ľahkým žánrom" ale toto bolo doslova utrpenie. Aby bolo jasné, Jima Carreyho považujem za excelentného herca, keď hrá "serióznu" rolu (Eternal Sunshine, Man on the moon,...),no jeho komika mi skrátka nesedí hoci nikdy mi nevadila, až do tejto chvíle:) Tento film má všetky atribúty TV hitu o ôsmej večer, zapadne úplne skvele medzi podobne úžasnú americkú produkciu... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama