Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Reneé se dokázala vrátit do svojí role se stejným umem jako v prvním díle, ale bohužel musela se protrpět tentokrát průměrným scénářem. Ve filmu se sice objevují skvělé momenty, ale není jich moc navíc chybí lehkost a naprostý nadhled jedničky. Ale i tak jde v součtu o celkem nadprůměrnou komedii v Britském duchu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání - chybí mi stará dobrá Bridget Jones, do které jsem se v prvním díle zamiloval, protože byla roztomilá, přirozeně chytrá a věděla, co chce. Tady to neví nejen ona, ale hlavně tvůrci včele s režisérkou, která v bonusech na DVD vysvětluje, proč vystřïhla nejvtipnější či nejdojemnější scény. Takhle zůstal neslaný nemastný průměr, film, který mě nerozesmál (až na několik vyjímek), rozhodně nedojímal (Bridget je hodně nesympatická kravka) a jestli něčím fascinoval, tak tím, že můžete mít nejlepší herce světa, nejlepšího scénáristu romantických komedií, ale výsledek může být sračka. Četl jsem předlohu (taky špatnou), ale byl to takový problém se od ní odchýlit (zvlášť když máte v branži takové jméno jako Richard Curtis)? Hlavně jsem nepochopil, proč usedla na režisérskou stoličku paní Kidron - řekl bych, že ji k tomu opravňovalo pouze to, že je žena... ()

Reklama

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Opravdu nesnáším toto komerční navazování na úspěšný snímek a vykrádání sama sebe. Bridget Jones zdaleka není tak sympatická jako v prvním dílu, naopak mě místy spíše odpuzovala (vina scénáře, ne herečky, i když Reneé byla tady snad ještě baculatější...). Veškeré milostné "zvraty" byly celkem nepřirozené, (pozor SPOILER) viz Colin Firth mohl situaci, kdy od něj Bridget odešla, okamžitě zachránit vykřiknutím, že jeho asistentka je lesba a naopak, ta unáhlená žádost o ruku (přece se 2 měsíce nestýkali)... Nepůsobilo to na mě nějak romanticky, spíš si člověk řekne "Co to dělají? Aha, oni to mají ve scénáři, tak to jo." Ačkoliv udržení Hugha Granta na scéně díky jeho "náhodnému" přemístění z vydavatelství do TV bylo taktéž ubohé, jeho postava (samozřejmě v jeho jedinečném podání) byla spolu s decentním výkonem Colina Firtha jediný element držíc film nad vodou. A ještě ta bitka? Čisté vykrádání předešlého dílu a to fakt nemám rád... 4/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Bridget mě stále baví. Jistě, po prvním díle to trochu ztrácí dech, ale to se bohužel stává. I tak mě Bridget skákající padákem, zatčená v Thajsku, žárlící na Markovu kolegyni nebo kupující si těhotenský test dohnala k záchvatům smíchu na celý barák. Příjemně jsem se bavila, navíc Renée s Colinem to prostě dohromady sluší a vůbec bych se nebránila třetímu dílu :-) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Když jde zmáčená Bridget (Renée Zellweger) k soudu vyznat Markovi (Colin Firth) lásku, drží v ruce růžovou kabelku, ale když jí Mark vyzve, aby šli na chodbu před jeho kancelář, už žádnou kabelku nedrží. (klarika)
  • Při hádce Marka Darcyho (Colin Firth) s Bridget (Renée Zellweger) vzpomene Mark hanlivě písničku "Yellow Submarine". Jde o skladbu skupiny Beatles, kterou napsali v roce 1966 pod vlivem drog. (kosticka7)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama