Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Jordan 

všechny recenze uživatele

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie většinou nebývají extra kvalitní a kritikou oceňované snímky. Ty výjimky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A lze mezi těmito pár snímky hledat něco jako "kult"? Já myslím, že ano. A je to právě Deník Bridget Jonesové, oné třicátnice, která hulí jak fabrika, má velkou prdel a neúspěšně shání chlapa. Je to jeden z nejpodařenejších romantických filmů s osvědčeným Hugh Grantem a Reneé Zellwegerovou, ze které udělal hvězdu. S přimhouřeným okem plný počet. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je jako obtloustlá a bezradně zranitelná Bridget Jones naprosto k sežrání. Podobně Colin Firth představující dokonalého pana Darcyho a Hugh Grant, který je výtečně obsazený proti svému věčnému typu sympat'áků. Výborná britská komedie, kde jedna vtipná scéna střída druhou a do toho hrají skvělé, trefně vybrané písničky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Bridget jednoducho nemôžem nemilovať. Možno nerobím až také trapasy, ani toľko nepijem /aby som nedávila/ a ani nefajčím, ale presne chápem ten pocit byť absulútne out, keď nič nie je ako má byť a každý ďalší deň je ešte o chlp viac nahovno. Je to asi jediná rola Renée, voči ktorej nemôžem ani slovkom namietať. Hugh je očarujúci sviniar a Colin uhladený gentleman /isto?/ a ja sa aj po x-tom zhliadnutí cítim vždy tak správne veselo rozpoložená. Nemáte chlapa? Máte babu a ten správny vek? Vrele odporúčam! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Ve scéně, kdy Daniel Cleaver (Hugh Grant) vbíhá do výtahu, kde bude sahat Bridget (Renée Zellweger) na zadek, má na očích brýle. Když se ve výtahu otočí, už brýle nemá. (Mr.Hudson)
  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama