Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo občas přivře jedno až dvě oči, bude se bavit náramně. Má talent na trapasy, kouří, chlastá, nevaří, nesnáší svou práci, manžel žádný, svěřuje se deníku, nad štíhlou linií si uchechtává. A přitahuje egoistická hovádka. Postavy, které ji obklopují, nejsou černobílé. Aby také byly, když se na nich podílel britský král romantické komedie Richard Curtis. Při každé příležitosti povzbuzující Bridget chutná i po letech. Sebeironická blondýnka komentuje svůj život nesmírně poutavě a trefně, má to atmosféru, není to jen sled několika deníkových stran, ale slušně poskládané a vypointované povídání o hledání toho pravého. Mnohokrát na nás tvůrci mrknou, mnohokrát nám předhazují, že k (mnohdy grotesknímu) výsledku musíme přistupovat s nadhledem. Přesto jsou trable téhle třicátnice autentické a uvěřitelné. Renée Zellweger pečlivě nacvičila britský přízvuk, dokonale zvládla všechny (zranitelné, neohrabané, zoufalé, oslavující) polohy své postavy a ta nominace na Oscara rozhodně není přešlapem. Ba naopak. Její dva pánové rovněž oba palce nahoru, Firthův záměrně upjatý suchar je kouzelný, Grantův Don Juan zase zatraceně šťavnatý. Dojemné, milé, trefné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

K nevíře, jak tahle dirty unplugged verze romantické naivní sračičky zahýbala britských filmovým průmyslem na přelomu nového millénia. Přitom cool to muselo být horko těžko ve své době, natož s odstupem dekády. Když si vezmete, že romantické klasiky jako Bodyguard, nebo Love Actually jsou moderní i dnes, tzn. nadčasové a není v nich ani 100x slovo "fuck", ani mraky trapných scén, ani lehce vulgární hlavní hrdinka v obležení dvou super pánů - obou volnomyšlenkářů na přesdřžku, tak je to minimálně k zamyšlení jak invenční a skutečně dobré tohle dílo je. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Od filmu k filmu mi je Zellwegerka stále menej sympatická, čo ma tak trošku mrzí, talent baba má. Mnou doteraz prehliadaná Bridget Jones mi prišla ako správna voľba, túžil som si svoj dojem trochu ponaprávať. Omyl! S tou "otrasnou ženskou" si pozriem už iba ak horor... nemala to tak perfektne zahrať!? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Colin Firth (Mark Darcy) ztvárnil postavu pana Darcyho již v seriálu Pýcha a předsudek (od r. 1995). Kniha "Deník Bridget Jonesové" (a tudíž i tento film) je zčásti poctou právě jeho románové předloze od Jane Austen. (Terez_Vv)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší. Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit s britským přízvukem, ji údajně nikdo nepoznal. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama