Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, člověk si musí najít cestu ke svému životu. Johna Travoltu nemám příliš v lásce, ale tady mu nemůžu upřít skvělý výkon. Scarlett Johansson byla velmi přesvědčivá a sympatická. A Gabriel Macht, no ten jeho úsměv :) Nedá se říct, že bych z filmu byla naprosto nadšená, ale příběh to byl krásný :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dlouhonohá Scarlett do sebe láduje burákové máslo, jež umě kombinuje s lentilkami. Tento gaučing si ještě zpestřuje sledováním TV show, kde právě floridská obdoba toho Němce z teleshoppingu ukazuje, že akční sada 1+1 je opravdu akční. Po přesunu do Miami Scarlett zajde do místní nalejvárny, kde si objedná vyloženě veganskou stravu - fazole s rýží. Během "trávicí" procházky narazí TA osamělá z Tokia na alkoholickou besídku, kde koumák Travolta v opilosti cituje americké klasiky narozené v Tennessee. John se zvědavě vyptává: "Vy jste drahoušci, už jste měli pohlavní styk?" Třetí člen do party (věčný spisovatel) absolvuje šeredně obtížné koitusové dilema - osmnáctiletou Scarlett nebo čtyřicetiletou barmanku? Navýsost kvalitní, ale nudné. 70% Celosvětový výdělek k 23. 6. 2013: $1,841,260 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $164,308Tržby Celosvetovo $1,841,260 ║ Taký menší filmýk kde opäť takmer všetku pozornosť strhne sympatická Scarlett Johansson ale nestratí sa tu ani prešedilevý "otravní" starík John Travolta, aj keď on sa do vážnych úloh moc nehodí, dal sa v určitej norme stráviť, za čo môže aj celkom neokukaní/ pestrý dej, ponúkajúci plno ostrých rečí a nepekných slovných výmen, ktoré v konečnom výsledku vyznejú v drámu o ľudských osudoch skúšaných hrátkami osudu. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nelze vytrhnout ze svého života jedinou stránku, ale lze spálit celou knihu…. Už dlouho jsem neviděl J.Travoltu takhle parádně zahrát! Mohl bych napsat, že S.Johansson takhle vidím pořád, ale kecal bych. Tento komorní příběh je o zatracencích - neviditelných lidech, kteří se snaží najít svůj vlastní kousek lásky. Upozorňuji na to, že ve filmu zazní hodně americký muziky a krátkých i dlouhých citací klasiků. Jde o snímek pro náročnější publikum, které dokáže ocenit i Travoltovu historku o ,,frndě“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád náročnější filmy. 2.) S.Johansson můžu v jakékoliv podobě. 3.) Dlouho jsem neviděl umřít slavného herce. 4.) Přesvědčím se, že J.Travolta umí hrát. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

704. hodnocený film: Příběh tohoto filmu je tak obyčejný a tak všední, že je až vlastně geniální. Celou dobu můžete slyšet nádhernou muziku, která mě fakt chytla. Travolta se taky předvedl v dobrém světle a Scarlett Johansson jenom předvedla, že je z ní fakt superhvězda současné i budoucí doby. Od ní se toho ještě dočkáme hodně. Je to kus nádherný baby a pro mě je tím nejkrásnějším, čím může Hollywood disponovat. Film mě skutečně zaujal a jenom deklaroval ono dobré hodnocení. Proto i já se přidávám se svými 4* a musím skutečně ocenit záměr režiséra i scénáristy, že do rolí obsadili nejlepší možné lidi. 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)

Reklama

Reklama