Reklama

Reklama

Stíny mrtvých

  • USA The Body (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž stáří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem. Podle zbarvení na kostech nohou a zápěstí se dá předpokládat, že příčinou smrti byla stará románská metoda - ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista. Nález přijíždí zkoumat katolický kněz Matt, který se zabývá Novým zákonem. Spolu s jeho objevitelkou - izraelskou archeoložkou Sharon budou muset riskovat své životy, aby odhalili pravdu, kterou skrývá tento epochální objev. Jakmile je totiž nález odhalen světu, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No církevní tématika o nalezení ,,těla Krista,, zamotaná do Izraele, kde zuří souboj Izrael vs. Palestina je jistě zajímavý, ale samotný scénář je již o dost slabší (herci mne moc nebavily a nikde se 2x nic moc nedělo + napětí film čerpal stále ,,pouze,, z námětu = pořád zkoumám a hledám, sem tam zapochybuji o církvi a končím ,,happyendem,, s granátem v tašce.. ). 2z5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tiene mŕtvych majú zaujímavú finálnu myšlienku, vďaka ktorej sa prikláňam k trom hviezdam. Pretože inak je to takmer až televízne spracovaný film (čo je dosť prekvapivé, keďže sa odohráva v Jeruzaleme), bez napätia a výraznejších scén. Dvaja áčkoví herci sa postarali aspoň o akú takú reklamu tohto filmu a vďaka nim som si ho aj pozrel. Pokiaľ máte radi podobné náboženské dilemy, kľudne vám ho odporúčam. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento snímek těží hlavně z originálního námětu. Samotná představa, že by mohlo být nalezeno ono "tělo", asi nahání hrůzu mnoha věřícím. Autor scénáře se pokusil tuto myšlenku rozvinout a vystavět na ní zápletku, která má místy docela spád, ale místy se pro změnu trochu "zadrhává". Jako nápad je to ovšem velmi originální a neotřelé, tudíž i koukatelné. Z herců je najzajímavější Banderas coby kněz. Překvapivě mu tato role dobře sedí a je v ní věrohodnější, než třeba Derek Jacobi (jenž hrál mj. bratra Cadfaela ze stejnojmenného seriálu). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Banderas mi v akčných filmoch nikdy veľmi nesedel, ale v tejto mysterióznej dráme ako kňazovi mu to celkom svedčilo. Čo sa týka príbehu, ten je skôr zaujímavý z vedeckého pohľadu a z teologickými následkami, ktoré z neho vyplývajú. Línia izraelsko-palestínskeho konfliktu však udáva tendenciu. Inak je to nenáročná dráma s pár prvkami akcie, ktorá skôr pripomína európske spracovanie. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nebezpečnou myšlenku má tento film...jen si představte, co by se stalo, kdyby se našlo tělo Krista...ale ono se nenajde, za to vám ručím. Nepovolujte uzdu konspiracím. Tento film je spíše televizní, jak příběhem, tak zpracováním. Už jsem viděl pár filmů, kde jsou příslušníci katolické církve zobrazováni bezmála jako zednáři, jako šedé eminence tahající za nitky našich životů a jako lidi krmící nás nesmysly...tohle sice nedošlo do rozměrů Leonardovy (nebo spíše Brownovy) Šifry, ale zobrazené "kdyby" mě ani tak neuspokojilo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Ríme (Taliansko), ako aj v Jeruzaleme a Tel Avive (Izrael). (Arsenal83)

Reklama

Reklama