Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 9

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (129)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dokonca, aj ked som zacal tuto "komediu" vnimat ako parodiu, stale to bol rovnaky hlupunky paskvil bez atmosfery, ze to nefungovalo ani ako prosta zabava...meh. Nehovoriac, ze ziaden z charakterov nestal za vela. Neodporucam. Nuda. Slabe dvojhviezdie. Zaner horor je tam len kvoli zubkom a kvantam cervenej tekutiny rozprskavanej po miestnostiach. Vobec to nie je z dovodu strachu, uzkosti, ci napatia. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Grace by neměla s Abigail nejmenší problém a to je ten problém. Jsou to prakticky úplně stejné filmy, liší se obsazením, které je v tomto případě podstatně slabší, čímž nenadchnou ani postavy. Samozřejmě jsou pouhou lovnou zvěří (a to ani není třeba znát trailer, film své karty jasně rozdá během několika minut, jisté je tak i finále), přesto však mohly mít alespoň trošku té hloubky. Řemeslně opět bez výhrad, kouká se na to dobře, nenáročně to zabaví, přesto finále nemuselo být až tak naivní. Říkalo si to o drsnější závěr, takhle zůstalo u reklamy na lízátka. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Duo režisérov známe ako Radio Silence ma nesklamalo, ale ani neprekročilo svoj tieň a znova natočilo niečo veľmi podobné ako ich predošlá Krvavá nevesta. Prehnane krvavú, hororovú akčnú jazdu obohatenú o čierny humor a béčkový nadhľad, ktorá cieľovku pobaví a ostatných zrejme nechá chladnými. Okrem funkčného a zámerne prehnaného béčkového gore, potešia aj herci (v komediálnych pasážach výborný Kevin Durand, ultra zmrd Dan Stevens alebo aj malá Abigail), zvrat tvorcovia prezradili v traileri, ale i tak v pokročilejších minútach boli snahy aspoň o mierne prekvapenia. Za mňa jediná škoda, že s upírskymi motívmi a mytológiou sa pracovalo v bezpečných mantineloch žánru a tvorcovia neskúsili niečo vlastné a originálne. Celkovo, ale spokojnosť to čo som chcel, som aj dostal. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už z traileru je jasné, o co půjde a tak jediná neznámá byla v tom, v jakém pořadí začne skupinka únosců kapat. Ačkoliv i tady si mohl člověk celkem úspěšně tipnout. Ale předvídatelnost v tomto případě vůbec nevadí. Vzdor tomu, že víc než polovinu filmu divák čeká, kdy to Abigail rozjede, není takhle dlouhý rozjezd pohou vatou. Díky perfektně trefenému castingu a fajn načrtnutým postavám se jedná o zábavných cca 50 minut prodchnutých vyhraněnými animozitami a černým humorem. Pár hluchých míst se tu najde, ale nestojí za výraznější zmínku. Když to pak upírka vezme do ruky, rozpoutá brutální řež plnou krve, klasické i rockové muziky a samozřejmě hlavně baletu. Jestli mi něco utkví v paměti, tak je to párový tanec. To mě bavilo. A kupodivu celkem vyšel i závěr, ačkoliv bych si ho dokázal představit i jinak. Každopádně na duo Olpin-Gillett je spoleh, protože jsem od nich dostal naservírováno přesně to, co jsem chtěl a čekal. Opět. 80% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upír baletka vs. banda zlodějíčků od tvůrců Krvavé nevěsty a restartu Vřískotů. Už samotný trailer byl docela solidní jízda plná krve, narážek na upíři klišé a hlavně o příběhu řekl téměř vše. Takže o tom se nemá cenu ani rozepisovat. Není to reálně nic navíc a ani nějaký menší twist na konci nepomůže k tomu, že si tvůrci vystřileli to nejlepší do trailerů. Samotný film je ale povedená hororová komedie (v žádném případě nečekejte regulérní horor), kdy opět režijní duo Radio Silence dokazuje, že jim hororový žánr vůbec není cizí a jejich filmy jsou minimálně vždy zárukou nějaké kvality i zábavy. Krev se tady lije po kýblech, ačkoliv samotného gore moc není. Velkým plusem pak je samotné obsazení. Většinu filmu si pro sebe krade malá upíři nezbednice, které náramně jde nejen balet. Dívenka má před sebou zajímavou kariéru a jsem zvědav, kde jí uvidíme příště. Na straně kořisti sáhli tvůrci po jistotě a tak tady najdeme Melissu Barreru z Vřískotu, Dana Stevense, kterého jsme naposledy mohli vidět v novém Godzilla vs Kong anebo stále sympatického Kevina Duranda. Snímek se rozjíždí téměř okamžitě a tak se jedná o svižnou upíři žánrovku, která se nebojí si trošku ušpinit ruce. Škoda akorát toho, že není čím překvapit a kdybych neviděl trailery, možná bych šel i výše.  Ve finále určitě spokojenost a jsem zvědav, s čím přijdou režiséři příště. Krvavá nevěsta mě bavila ale malinko více. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Melissa Barrera prezradila, že v tomto filme bolo najviac krvi, akú kedy vo filme zažila: „Videla som niektoré filmy, ktoré majú napríklad vaňu plnú krvi alebo niekto vylieza z krvavého kúpeľa, ale keď hovoríme o množstve krvi, ktoré uvidíte počas filmu, tak tento jej má asi najviac. Je toho veľa. Mali sme delá na rozprašovanie krvi. To hovorí o mnohom." (Arsenal83)
  • Scenárista Stephen Shields povedal, že z Abigail (Alisha Weir) urobil balerínu, pretože sa ich bojí: "Mám strach z balerín. Vždy som mal. Myslím si, že každý, kto sa dokáže postaviť na špičky a robiť takéto veci, je, viete, tak trochu iný druh. Od začiatku som mal predstavu, že tento film bude mať upíra, ktorý bude balerínou pokrytou krvou, myslím, že tento rok to bude naozaj úžasný halloweensky kostým.“ (Arsenal83)
  • Pracovný názov filmu má rovnaký názov ako film z roku 1936, na ktorom je založený. Film dostal oficiálny názov Abigail v januári 2024. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama