Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 310)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době film, z kterého fantazie tvůrců tryská plným proudem! Připadal jsem si zase jako desetileté děcko, nevěřícně zíral s otevřenou pusou a smál se z plných plic. Pro všechny milovníky čokolády, Tima Burtona, Johnnyho Deppa a lehce šílených komedií povinnost. Škoda cokoliv dodávat, určitě to bude jeden z nejlepších snímků roku 2005. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Kolik nám zbývá dětí?" Čtyři odporní parchanti a jeden sympatický klučík ve spárech maniakálního továrníka na čokoládu aneb Deset malých černoušků se zpěvy a tanci. Konečně k tomu došlo! Roald Dahl byl muž, jemuž v žilách koloval kyanid a kromě toho můj nejoblíbenější spisovatel. Tolikrát jsem si říkal, jak krásné by bylo jeho spojení s Timem Burtonem..! Dosavadní adaptace Dahlových knížek byly lepší nebo horší, ale nikdy ne dokonalé, protože studia se pokaždé odpíchla od zavádějící teze "je to přece pro děti" a notně ty příběhy zkrouhla. I jinak povedené Čarodějky Nicholase Roega mají úplně změněný, "rodinně přijatelný" konec a Matilda Dannyho DeVita zase hýřila nápady, ale selhali někteří herci. Teď jsem konečně spokojený, tohle je Roald Dahl, jak ho vnímám já. Držte si plomby, prohlídka začíná! 100% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem z toho byl hotový. Neznal jsem nějakého Tima Burtona a jeho divnostyl. Naopak mi to přišlo velmi milé a hodně pro děti. Musím se dokonce přiznat, že pro mě byl Johnny Depp spíše Willy Wonka než Jack Sparrow. Až nyní chápu tu Burtonovskou prozíravost a smysl pro detail. A i tak dlouhé době mě to stále baví jako celek. Btw : ta narážka na 2001? Až po letech jsem to docenil! Ach jo :D ... 90% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film tak snivý a kouzelný, jako Střihoruký Edward, s tak zajímavým příběhem a poselstvím, jako Velká ryba a tak krásně vizuálně a atmosfericky zvládnutý jako Batman (i když samozřejmě v naprosto odlišném duchu). Všechny charaktery postav ve filmu vystupujících jsou dovedeny do naprostého extrému, ale tyto karikatury nepůsobí směšně ani trapně, ale naopak do příběhu krásně zapadají. Kapitolou samotnou pro sebe je vizuální a hudební stránka. Kulisy jsou ohromně kýčovité a účelné, ale toto má svůj smysl a opět do do filmu patří. A hudba a písničky Dannyho Elfmana jsou úchvatné, kdyby nebyly nazpívány hlasy Umpa-lumpů, mohly by vévodit světovým hitparádám. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Scéna, kde Oompa-Loompa (Deep Roy) na dračej lodi búcha na bubon a určuje tempo plavby, je odkazom na film Ben-Hur (1959). (Raccoon.city)
  • Když na začátku filmu vyjíždějí náklaďáky s čokoládou do města, je jich pět. Když jsou ale pak vidět shora, je jich mnohem více. (Mr.Hudson)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama