Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Marsik 

všechny recenze uživatele

SMÍCHOV - Trpěl jsem :-) Ještě, že film dávali po půlnoci, takže Smíchov nesáhl ani k jedné reklamě. Ovšem 2 hodiny jsem čekal na vtip, úsměvnou scénu či dobrej gag. Ani jednoho jsem se nedočkal. Pouze díky kvalitnímu hereckému obsazení v čele s charismatickým Travoltou dávám čistý průměr. 50% (with J.) ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděl hned dvě verze toho filmu. Jednu na DVD (na to se dívala matka protože večer nemohla) a večer v TV. Hned první věc co sem si všiml. Na tom DVD ten dabing není tak hlídaný jako v TV a to by jste někteří, co to neviděli na DVD nevěřili kolik sprostých slov tam je. Toho by si všiml snad i hluchej toho rozdílu :-). Ale tady se nehodnotí dabing, takže když se na to tak podívám tak sem si zcela jist že stejně silný slovník je původní znění. No ale jinak jako taková komedie se mi to trochu i líbilo. Tři hvězdičky dávám za to, že mě to občas pobavilo a že na konci byli "Aerosmith" :-) ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Známych tvárí (a dobrých hercov) veľa, ale potenciál zostal kruto premrhaný. Na jedno pozretie sa to dá stráviť, ale nejaká veľká zábava sa nekoná. Najvtipnejší je suvrénne The Rock ako homosexuálny bodyguard. A tanečná scéna Umy Thurman a Johna Travoltu sa ich prvej z istého nemenovaného filmu nepribližuje ani náhodou - stojí totiž za hovno. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět a prostředí, hudba, hvězdná plejáda herců -občas moc zahleděné do sebe, některé situace možná nevyzní tak vtipně jak by měli/// Celkem svižná komedie z hudebního a filmového průmyslu, která si trochu pohrává s žánrem krimi a hraje si s divákem na gangstry. Přitom cituje nejeden film a strefuje se do kdejaké filmové či hudební osobnosti. Komu se ještě neokoukal John Travolta potká tu krásnou Umu a božského Dwaynea Johnsona, který hraje tak zajímavou postavu, že chvilku nebudete věřit, že to je on. Rozhodně jsem si ho vychutnával a u celého filmu se bavil./// Celkem 83%/// ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Neočekával sem žádný extra film, v životě sem o něm neslyšel, dokonce jsem na něj koukal v roce 2013 znova, aniž bych si vzpomněl, že už jsem ho viděl a v roce 2008 ho tady už hodnotil, ale to tak u některých filmů bývá. Člověk si tak jednoduše může odvodit, že to ničím výjimečné není. Na druhou stranu za špatné bych to taky neoznačil. Je to narvané celebritami a dělají si víceméně srandu z hudebního průmyslu, takže kdo tuhle branži žere, se u toho bude bavit možná o něco víc. Všichni z tohohle odvětví tu jsou víceméně za mafiány a o vraždy tu není nouze. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • 53 milionové pokračování úspešné komedie Chyťte ho! (1995) vydělalo během úvodního víkendu (4.-6.3. 2005) 23,4 mil. dolarů. Celkově si odneslo z amerických kin 55,8 milionu, zatímco jeho předchůdce 72 milionů. (imro)
  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama