Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

lamps 

všechny recenze uživatele

V programu jsem u tohoto snímku zahlédl jméno Jacka Nicholsona, tudíž jsem neváhal a dlouho před začátkem netrpělivě vysedával u obrazovky. A obzvlášť první polovina se mi líbila opravdu hodně, mistr Jack tu předvádí svůj typicky výborný výkon téměř za hranicemi možností a film celkově má příjemný a rychle plynoucí děj. Také Diane Keaton je skvělá herečka a hodně přispívá k vydařené komediální stránce. Režisérovi však jako by najednou došly nápady, humor se sice stále chvílemi hlásí o slovo, ale už to není tak povedené a záživné jako na začátku a příběh se přes protahované romantické scény spíše protrápí až k závěrečným titulkům. Škoda, udržet si kvalitu a vysoké tempo z první půlky, byla by tato komedie s hodnocením určitě někde jinde. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z přepychových ukázek toho, proč mám mnohem radši ženy před kamerou, než za ní. Totální rozbředlost, která negraduje, ale jenom se motá od jedné zdi (životní realita lidí na prahu důchodu) ke druhé (romantická klišé, Jackova fyzická komika), všechny její hvězdy hrají „na autopilota“ a rozhodně by potřebovala řádně prostříhat (když už ne přepsat). Vždycky jsem si myslel, že dramaturga si vymysleli komunisti, aby za ně prudil filmové tvůrce, ale na Meyersovou bych poslal hned tři. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

To je ale konverzační lahůdka plná vtipu, napětí a kruté pravdy. To je přesně film, na který musí mít člověk tu správnou náladu. Nedávnou jsem si ho pustil znovu a je to pravda. Ne asi, ale určitě! Ten film je buď "zívačka" nebo prostě "TO! TAK! ASI! NĚJAK! JE!" a obroušený člověk životem, tj. s nějakým křížkem to ocení..... :-) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když už romantická komedie, tak jedině s tim starym páprdou Jackem Nicholsonem! Je pravda, že druhá půlka není tak svižná a sklouzává spíše až do průměru. Není to ale zas tak hrozné a oba dva hlavní představitelé předvádí skvělý výkon (včetně vynikajícího Jackova dabéra) a jedná se o velice pohodovou a příjemnou záležitost, kterou mi sice Neo trochu znepříjemňuje, stejně jako nevyvážené ozvučení (pravděpodobně vina dabingu), ale dá se to přežít, pokud se vedle vás nesnaží někdo usnout... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)

Reklama

Reklama