Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný filmeček. Asi se ptáte, proč dávám jen 3 hvězdičky a zároveň říkám, že se mi film moc líbil. Totiž tohle dílko má hned 2 problémy. Ten výraznější problém je to, že má přetaženou délku (128 minut na romantický film je opravdu mnoho) a ten druhý a menší problém je konec, který je zbytečně sladký. Zrovna tomuto filmu by slušel konec hořký. Jinak, abych jen nekritizoval, tak musím vyzdvihnout hned několik věcí: 1. překrásná šansonová hudba, 2. výborné herecké duo Nicholson a Diana Keaton, 3. svěží humor a 4. citlivá a na pohled příjemná kamera. Celkově se tedy jedná o pěknou romantickou komedii, která si rozhodně zaslouží červené zbarvení na CSFD a ode mě 3 velmi pěkné hvězdičky. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že ve stáří nepřijdete ani o smysl pro humor ani o romantickou duši. Jack Nicholson už asi umře jako prototyp vrtošivého staříka a Diane Keaton zase jako emancipovaná žena, ale to bylo to nejmenší, co by mohlo vadit. Ladí jim to nádherně. O to víc potěší, že právě tenhle film má v sobě mnohem víc svěžesti, než celá kupa jeho vytrendovaných a pubertálních kolegů. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi do poloviny to bylo moc dobré, nejvíc mě pobavil proslov přítelkyně Diane Keaton na adresu starších mužů, ale pak to úplně ztratilo dech a konec mě vyloženě zklamal. Herci byli moc fajn a pro mě osobně byla nejlepší Diane Keaton - krásná, sexy, milá, chápající, prostě jsem keanu Reevse naprosto chápala a Nicholsona vůbec nechápala. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z přepychových ukázek toho, proč mám mnohem radši ženy před kamerou, než za ní. Totální rozbředlost, která negraduje, ale jenom se motá od jedné zdi (životní realita lidí na prahu důchodu) ke druhé (romantická klišé, Jackova fyzická komika), všechny její hvězdy hrají „na autopilota“ a rozhodně by potřebovala řádně prostříhat (když už ne přepsat). Vždycky jsem si myslel, že dramaturga si vymysleli komunisti, aby za ně prudil filmové tvůrce, ale na Meyersovou bych poslal hned tři. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je sobota večer. Přepínám z nudy kanály. Najednou se něco stane. Bože, skutečně to byl zadek Jacka Nicholsna? Přepnu zpět a zjistím, že to není sen. Po chvíli si říkám, že je to docela legrační film.A sleduji dál... Wow, nahá Diane Keaton. Začínám se smát. A to se mi stane málokdy. Tak tohle je moje první setkání s filmem Lepší pozdě, nežli později. A co říci k filmu? Jack se pro tuto roli skvěle hodí a Diane jakbysmet.. Akorát mi mrzí, že Keanu Reeves dostal opravdu nevýraznou roli a nedokázal tak ukázat co umí. Jinak humor je na hranici snesitelnosti a dialogy taky ujdou. V některých momentech je film až moc zdlouhaví a nudný. Jak řekl Superpero: "Žádné veledílo, ale je to příjemný film." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)
  • Studio 20th Century Fox film odmítlo s tím, že hlavní dvojice je příliš stará. (jezurka42)

Reklama

Reklama