Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale čertví proč se mi to líbilo víc než dvojka... ---- Šílená zběsilost, kterou jsem si po nějakých deseti letech stáhnul a pustil znovu... narážky na klasické rockové písně (Another bites the dust a další), product placement (Lufthansa), naprosto dementní hudba (orchestrální) a jediný slušný herecký výkon předvádí vůdce gangu Jack Black... ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu mi poslední a závěrečný díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) přišel velmi divný, svým způsobem až zvráceně divný. Ano, příběh byl sice jiný než u jedničky a dvojky, čili se napravila má výtka pro druhý díl, ale za jakou cenu? Když začnu u postav, tak co se pro Bůh stalo s kamenožrouty? A co Falco? S celkově výběr herců? Bastien, Královna, Bastienův otec (který najednou zapomněl, co prožil ve dvojce)... hrůza. Hudba, která začala hrát, když kamenožrout vyjel na tříkolce? Co to mělo být? Představa reálných lidí v pohádkách mi přijde jako dobrý nápad, ale upřímně nikdy mě moc nenadchnul opak. A to samozřejmě myslím plošně, nejen v Nekonečném příběhu 3. Dlouho jsem chtěl dát dvě hvězdy, ale po znovuzhlédnutí závěrečné scény musím chtě nechtě dát jen jednu. O odpad se rozhodně nejedná, ale film, který bych si chtěl někdy pustit ještě jednou to také není - 29%. ()

Reklama

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ bola dvojka hrozná, tak toto je shit prvej kategórie a kydnutie špiny na prvý diel. Zmätený a trapácky film plný potvoriek ktoré máte chuť zastreliť. A keď sa tu kameňožrút preháňa na svojej motorke a spieva si "born to be wild" tak už je vám fakt zle. Po kultovej a nezabudnuteľnej jednotke nemali radšej žiadne ďalšie filmy točiť pretože to je jedna katastrofa za druhou. Jediné čo tu ako tak zaujme je prítomnosť mladého Jacka Blacka. ()

Endlessly 

všechny recenze uživatele

A mne to prislo zabavne:-))) Faaakt, rozhodne zaujimavejsie ako neskutocne zla dvojka. Jack Black, ozraty Falco po diete, parik starcekov a pusinkujuce skala babatko jazdiace na motorke s tatom ruleeez. Niezeby to malo nieco spolocne s povodnym nekonecnym pribehom..povedala by som skor vydarena parodia, neviem ci to bolo zamerom (mozno aj trochu hej) ale to ma vlastne ani nezaujima.. a otrasna hudba?Podla mna celkom fajn stare vypalovacky. Asi som nejaka divna:-) ()

Daryl.Dixon odpad!

všechny recenze uživatele

Za Nekonečný příběh 1 bych dal ruku do ohně, za Nekonečný příběh 3 bych tam hodil režiséra a ještě přilil benzín. Trapné kostýmy v nichž viditelně byli navlečeni lidé, včetně kostýmu Falca. Jednička byla skvělá a s vývojem techniky by měla být trojka na vrcholové úrovni, ale tvůrci se zřejmě spíše snažili dosáhnout vrcholu trapnosti. Velké zklamání. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama