Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Není hezké, když si plníme celoživotní sny?Asi by bylo rozumnější začít s tím trošku dřívě, než George, ale my to děláme, když se stane něco neočekávného nebo až když je příliš pozdě. Přesto si myslím, že lepší pozdě, než-li nikdy. Navíc tyhle věci můžou sbližovat, v což věřím. Kevin Kline je ozdobou každého filmu a tahle role mu perfektně sedí. Lidi, které má kolem sebe se díky víře a chtění v něco dávají dohromady a začínají znovu nacházet sebe sama. A i když je toho někdy až příliš, tak ve filmu je pár věcí na odlehčení a tím pádem je to ještě koukatelnější. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý film o muži, který až ve chvíli, kdy zjistil, že se blíží jeho konec, začal žít smysluplně. Byl to pěkný lidský příběh, který naštěstí příliš neždímal dojetí z té situace, film se spíš soustředil na přeměnu Georgova mírně řečeno problematického syna. Že by to bylo právě humorné, to mi nepřišlo, přesto mě film bavil. Kevin Kline i Kristin Scott Thomas příjemně překvapili svým výborným hereckým výkonem. Snad jen ten konec mi přišel přitažený za vlasy, škoda, že nebyl zvolen nějaký uměřenější závěr. 70% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou prostě dny, kdy se naprosto všechno dokáže pokazit. To si může říct i architekt George, který dostane v práci výpověď (jako poslední ve firmě stále skládá modely domů z dřívek místo toho, aby používal počítačové generování), od svých lékařů se dozvídá, že má rakovinu a zbývají mu poslední čtyři měsíce života, a navíc jeho bývalá žena a dospívající syn jej nechtějí ani vidět. Ale George se nechce jen tak vzdát, a alespoň v posledních měsících života chce udělat něco prospěšného - rozhodne se postavit dům, po kterém celý život toužil a odkázat jej svým blízkým. A také chce, aby jeho syn s ním strávil prázdniny, a pomohl mu dům stavět... Ano, je to film plný filmových klišé. Ano, hraje si s divákovými city. Ano, je stoprocentně americký (vlajka zde chyběla!). Ale z nějakého důvodu mne tento film maximálně oslovil - viděl jsem jej několikrát, a pustím si jej kdykoliv znovu. I když vím, že ke konci budu brečet jak želva, stejně do něj kdykoliv půjdu. Výborné herecké výkony - Kevin Kline (změna z cynického maníka na člověka, který ví o co přichází), Jena Malone (tu holku prostě miluju :) ), Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas a další. Film je tak nádherně natočený, že úplně láká nechat realitu všedního života za sebou, a začít stavět svůj Dům života. Jeden z mých Top10. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rodina je plná roztříštěných duší - otec, který nenáviděl svého otce, se neumí smířit s vlastní existencí. Jeho syn nenávidí jeho a jeho bývalá žena miluje oba a přesto s nimi nedokáže být. V sousedství bydlí matka s dcerou, které mají volnomyšlenkářský přístup ke vztahům a pak je tu mnoho dalších sousedů, kteří mikrosvět doplňují. Ti všichni se postupně scházejí na stavbě nového domu, který jim umožňuje, aby své životy znovu postavili na nohy. Dům života je velmi příjemným rodinným dramatem, který se nesnaží být za každou cenu podbízivý a místo toho sází na nenásilné napravování obvyklých rodinných křivd. Je to trochu fousaté v tom, jak se některé postavy lehce "přepnou" do svého nového já, nicméně díky vynikající režii a skvělému hereckému obsazení je nakonec radostí sledovat veškeré patálie, které se ve filmu odehrávají… a že jich není málo. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, od ktorých toho veľa neočakávam, no po ich konci som príjemne prekvapený a DOM ŽIVOTA je jedným z takýchto filmov. Je síce pravda, že do žánru neprináša nič svetoborného, ale celý príbeh je podaný veľmi pekným a príjemným spôsobom a aj keď sa odohráva na minimálnom priestore, ani na chvíľku nenudí. Pre podobné typy filmov sú veľmi dôležití herci a tí odviedli dobrú prácu. Od Kevina Klinea a K. S. Thomas sa to aj očakáva, ale Hayden Christensen ešte nie je takou hereckou stálicou a tak o to viac poteší jeho výkon. Uvidíme, aký dopad na neho bude mať účinkovanie v STAR WARS, teda či sa na ňom prejaví hamillovský alebo fordovský efekt. Prajem mu ten druhý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Mark Andrus je fanouškem kapely Guster, pojmenoval proto psa ve filmu po kapele a další dvě postavy Ryana (Scotty Leavenworth) a Adam (Mike Weinberg) po členech kapely. Dvě písně od skupiny Guster jsou uvedeny ve filmu. (Verka13)
  • V původním scénáři měla být ve scéně v autě použita píseň od Guster "All the Way up to Heaven", ale nakonec byla použita píseň "Rainy Day". (Verka13)
  • Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího. (Verka13)

Reklama

Reklama