Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Jako na seriál dost dobrý. To, že některý dějový linky byly dopředu čitelný (záporák, který proplouvá roky, boys story nebo to,že policistka bude klíčově v odboji) mi ani tak nevadilo, jelikož to byla minisérie. Dost mi to celé připomnělo Atlas mraků, který jsem nikdy nebyla schopná dokoukat natož číst. Bavilo mě herecký neokoukaný obsazení a myslím,že o Shiře ještě více uslyšíme, jelikož nenápadně hraje čím dál více. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi dlho, kým som strávila túto filmovú potravu a dokázala sa ujednotiť sama so sebou, že zostávam pri pôvodnom hodnotení. Bolo to ako s kvalitným guľášom – recept na prípravu bol originálny (časové rozvrstvenie do štyroch rovín bolo zaujímavé a na začiatku prekvapivé, nahá mŕtvola s prestreleným okom vytvorila napätie a očakávanie, čo z pokrmu vzíde). Ingrediencie na prípravu boli kvalitné (od kulís až po výber väčšiny hercov a prostredia). Doba varenia diváka bola pridlhá (napätie po prvých dieloch akosi začalo opadať). Asi ten guľáš nemiešali správnym smerom alebo im prihorela cibuľa? Iritovali ma homosexuálne a multikulturálne nasilu onálepkované postavy, akoby sa očakávalo, že divák o toto stojí. Očakávala som viac detektívneho pátrania a menej mysterióznosti. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Bohužel, po solidním námětu, ohledně časových hrátek, které zpravidla nikdy nezklamou, přišlo trochu vystřízlivění. Jde to tak nějak rozdělit na dvě půlky. První je vážně bída. Tvůrci si kroužkují všechna možná pomrkávání na uspokojení všemožných menšin a hlavní dějová linka stojí. V druhé půlce se to rozjede do vcelku uspokojivého konce, a vy si říkáte, proč to takhle nemohlo vypata po celou dobu. Ale tak nějak vám tam vzadu v hlavě pořád raší, že jste to tak nějak někde viděli. Ano, Dark se tu vykrádá ve velkém. Stejně tak opět ožije ono Cimrmanovské: "Já nejsem tvůj otec, ale tvoje dcera...". ()

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Natočené je to určite kvalitne, herci sympatickí a paradoxne tí, ktorí mi zo začiatku nesedeli sa ku koncu stali obľúbencami a naopak, námet fajn ale porovnávať to s Darkom, neviem no, určite sa to v niektorých bodoch podobá. Dark bol však veľmi komplexný, miestami veľmi náročný a vo výsledku dokonalý seriál, trebalo tam naozaj vnímať čo sa deje a pamätať si detaily. Pri Bodies sa dalo predvídať takmer všetko, posledné 2 časti sa mi zdali trochu urýchlené, avšak záver bol vcelku fajn. Slečnu Iris som v roku 2023 trošku nepochopila, ale ktovie, možno nám niekedy dajú aj druhú sériu. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Pokud bych předtím neviděl Dark, určitě bych dával 5 hvězd, nicméně díky znalosti Darku je moje hodnocení o jednu hvězdičku nižší, a to jen díky závěrečné epizodě, která mě trochu zklamala. Jinak však nemám co vytknout, Bodies sebou přináší mysteriózní atmosféru, velmi kvalitní příběh, dobře vykreslené postavy a řadu nepředvídatelných zápletek. Nadto prolínaní časových linií nepůsobí zmatečně, ale naopak vytváří jedinečný zážitek, který jsem měl naposledy právě u brilantního Darku. Pro milovníky tématiky cestování časem 100% doporučji. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay. (flyer.nick)

Reklama

Reklama