Reklama

Reklama

Rituál

  • Česko Proutěný muž (více)
Trailer

VOD (1)

Policejní seržant Howie (Edward Woodward) odjede na odlehlý skotský ostrov vyšetřovat záhadné zmizení mladé dívky. Velmi brzy se ukáže, že místní venkovská komunita, vedená podivínem Lordem Summerislem (Christopher Lee) není tím, čím by se mohla zdát na první pohled. Detektiv, silně věřící křesťan, v ní totiž odhalí tajuplnou společnost prostopášníků a pohanů. Dokáže Howie zabránit podivuhodné sektě v tom, aby přinesla oběť nejvyšší dříve, než se jí stane on sám v rámci hrůzostrašného Rituálu, s nímž je spojena? Britt Ekland, Diane Cilento a Ingrid Pitt jsou hlavními představiteli tohoto provokativního a šokujícího díla scénáristy Anthony Shaffera, které fanoušci i kritici po celém světě považují za skutečnou kultovní klasiku a moderní hororové mistrovské dílo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit. Wicker Man je jednoznačně rarita, která překvapí diváka i dnes po několika letech. Policajt přijíždí na ostrov vyšetřovat zmizení malé holčičky, ovšem všichni na ostrově zapírají a nikdo není ochoten nic prozradit, postupem času se dějí na ostrově velmi zvláštní věci a tohle mi náramně sedí, podivní obyvatelé, prapodivné tradice, fajn závěrečný zvrat a hlavně nedočkavost a nepředvídatelnost doprovázející celý film drží diváka neustále v pozoru. Jeden z mála starších filmů, který nepoužívá ostudné efekty a dopad na diváka má velmi silný. 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Anglický vyšetrovateľ, extrémne založený na kresťanskej viere, prichádza na ostrov hľadať stratené dievča. Ostrovania majú však vlastné zákony, uctievajú vlastných bohov, po večeroch sa oddávajú sexuálnym radovánkam pod holím nebom a v škole sa akurát vyučuje sexuálna výchova. A to sa ešte blížia oslavy prvého mája. Pozor, mierne muzikálové. Scénka zvádzania policajta v hoteli pospevujúcou nahou štetkou vo vedľajšej izbe za hudobného doprovodu miestnych štamgastov bola pre mňa to naj. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Moment, kdy se film muzikálově rozezpíval, mě trošku vyvedl z míry, stejně tak absence čehokoliv hororového, ovšem ta celková ponurost, arogance či spíše tajemnost obyvatel ostrova a rozplétající se záhada pátrání po nezvěstné mladičké Rowan (i když předem rozlousknutá) mě naopak filmově naladila. Co všechno člověk neobětuje pro pár jablek a radovánky ve jménu víry. Ale kdysi, v nějakém mém předchozím bytí, jsem byl nejspíš taky pohanem a evidentně jsem si to, stejně jako dnes u Rituálu, náramně užíval .. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek, který se naprosto vymyká žánrovým tendencím z počátku sedmdesátých let. Jde o jakousi nevídanou kombinaci mysteriózního thrilleru a místopisného filmu se zpěvy a tanci, v níž Edward Woodward a Christopher Lee hrají dva silně věřící muže na opačných stranách barikády. Filmem prostupuje stále se zvyšující napětí, které eskaluje do překvapivého a hrůzného finále. The Wicker Man je naprosto famózním dílem, které lze jedině doporučit. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavě koncipovaná oslava sensuálně-animálního pohanství, která nejspíš inklinuje k brutálnímu popichování křesťanství (ale největší bodanec je namířen nejspíš na katolictví). Zpočátku se příběh tváří jako detektivka, jenže ve chvíli, kdy začnou první hudební čísla a odvážně obnažené scény, už divák těžko identifikuje, co sleduje. Navíc hutná atmosféra je spíše thrillerového až horrorového rázu. Šťavnaté sousto pro intelektuální kruhy - nejspíš. Navíc jsem v tom všem cítila lehkou inspiraci u italských mistrů, což ale nemyslím ve zlém slova smyslu. Příjemné překvapení z originálna - 80%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (26)

  • Autor hudby, Paul Giovanni, si ve filmu zahrál i jednoho z muzikantů. V titulcích nebyl uveden. (KM Phoenix)
  • Christopher Lee se vzdal honoráře, jen aby mohl ve filmu hrát. (Chatterer)
  • Legendárna britská heavy metalová skupina Iron Maiden zložila na základe filmu pesničku "The Wicker Man", ktorá sa nachádza na albume "Brave New World" z roku 2000. (Jello Biafra)

Související novinky

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

31.07.2018

Režisér Ari Aster svým hororovým debutem Děsivé dědictví udělal slušnou díru do světa. Distribuční společnost A24 si díky jeho filmu připsala celosvětově nejvýdělečnější snímek vůbec a vzhledem k… (více)

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama