Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Moulo! Pitomče! Tihle dva staříci mě již od dětství rozesmívali a jejich věčné naschvály mě asi nikdy nepřestanou bavit. A když se k jejich vzájemné rivalitě přidá ženská, je jasné, že máme zaděláno na velmi vtipnou záležitost. Protože tihle dva si půjdou po krku. A to doslova. Herecké obsazení naprosto dokonalé. Škoda, že se takové komedie už dneska nedělají. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jacka Lemmona mám ráda hlavně z jeho období filmů ze 70.let - to byl fešák ;) A herec vynikající v jakémkoliv období :) Za to Walter Matthau pro mě v tomto filmu byl určitým člověkem "navíc" :D :D Vtipný příběh o "nepřátelství" mezi dvěma "přáteli" :) Vtipně podané, neberou si servítky a základní spor se točí okolo ženský :) Klasika :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, v ktorých sa celý "tvorivý" kolektív zúfalo snaží, aby ich výsledný produkt bol vtipný. A v tomto filme si ani neviem predstaviť, či mal byť vtipný ten nedomrlý príbeh alebo herci dávno za zenitom. Celý film osciloval medzi nudou a trápnosťou. Ešteže vymysleli rýchloposun. Ten rieši väčšinu problémov. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dříve než první díl jsem viděl dvojku, která mě upřímně bavila o trochu více. Je v ní více humoru, točící se hlavně mezi Lemmonem, Matthauem a Sophií Loren. Tady se taky najdou hodně dobré sekvence, ale hlavní ženská hrdinka Ann-Margret mě přeci jen tolik nebere. To spíš párádní Burgess"Mickey"Meredith. Hodnocení dávám nakonec stejné, ale toto je spíš takových 3.5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama