Reklama

Reklama

Jak blízko se můžete dostat k vrahovi, než se stanete jeho blízkým? Brighton, Anglie, 1959. Zkompromitovaný policista, který se stal soukromým detektivem, Tony Aaron (Liam Neeson) falšuje nevěry, aby je mohl použít jako důkaz v rozvodových řízeních. Zapojí do toho svou ženu jako fiktivní spolupachatelku známého malíře, ale dvojice je zastřelena v hotelovém pokoji. Případem je pověřen Frank, Tonyho bývalý parťák, který stále pracuje v brightonské policii. Jeho nejpravděpodobnějšími podezřelými jsou Angeline (Laura Giacomoová), malířova milenka, která má zdědit jeho dům a obrazy, a sám Tony, jenž horko těžko hledá v očích bývalých pomstychtivých kolegů alibi. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který je podle mě ovšem nutno vidět 2x. Proč ? Protože zde nestačí vnímat dialogy, je nutno dávat pozor na každý krok a pohyb Liama NEESONA, což vám při prvém pozorování unikne, neboť tomu nepřikládáte význam a též ( a to hlavně), absolutně nečekáte takové rozuzlení. Výborný film, výborná réžie, ale Laura San GIACOMO mohla být živější, hrála příliš unyle a jakoby se jí to moc netýkalo (včetně závěrečné scény na dvoře věznice). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný a docela odvážný thriller o muži, který se svou ženou, připravuje fiktivní nevěry pro své klienty aby jim usnadnil rozovod. Samozřejmě všechno zkomplikuje vražda. Příběh filmu je slušně vystaven a daří se mu udržet atmosféru, že nic není tím, čím se zdá být. Liam Neeson v té době ještě nebyl hvězda ale svého hrdinu s pohnutou minulostí zvldál velice dobře. Film má všechno co by měl správný thriller mít ale celé vyšetřování se docela táhne a gradace přichází až ke konci, kdy celý snímek vygraduje k velice povedené pointě, která rozhodně překvapí. Povedený thriller na jedno shlédnutí. ()

Reklama

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Na moři se potopí loď a nezachrání se ženy a děti, ale lidi, co dokážou šlapat po druhých." Liam Neeson se svou ženou, připravuje fiktivní nevěry pro své klienty, aby jim usnadnil rozovod. U jednoho případu je zavražděna právě jeho žena. Z vraždy je obviněn právě Neeson, který se ocitá za mřížemi a čeká na smrt. Jednoduše výborný thriller v chladném britském prostředí. "Přestaň se vydávat za policistu! A vůbec. Přestaň slídit! Vypadám jak idiot. Vždycky přijdu pět minut po tobě!" - 70%. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Žánrově poctivě vystavěná krimi, která s plynoucím časem trpí obsahovými zkratkami; předpokládaným soudním líčením v závěru se pak stává dosti nevěrohodná. Škoda. Navzdory poněkud zpackané konspiraci se totiž jedná o napínavý film, dokumentující zajímavou dobu 50. let v Británii. A nutno dodat, že i přes slabší důkazní rošády zůstává překvapivý závěr největší devizou příběhu; dávno po doznění titulků vás ponechá sedět a dumat, co by bylo, kdyby.... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tak trošku "Základní instinkt " odehrávající se v 60-tých letech... Do poslední chvíle nevíme kdo je ten zlý, hlavní hrdina si užívá s hlavní podezřelou, velmi dobrý scénář, zpracování a herci , taktéž skvělý hudební doprovod. Komu se líbil výše zmíněný Verhoevenův snímek, který byl natočen ve stejném roce, bude spokojen i s tímto kvalitním thrillerem. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama