Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně 4 hvězdičky. Velice zajímavý snímek s opravdu originálním námětem a skvělou trojicí Vaugh Heche Phoenix. Navíc se ve filmu objevily i tehdá začínající hvězdy jako Vera Farmiga nebo Jada Pinkett Smith. To, že Phoenixe nakonec popraví jsem opravdu nečekal. I po 14 letech od natočení je Poprava kvalitním filmem, který při nejmenším zaujme. 80% ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama